Veel mensen zien hun oude woning als beleggingspand en verhuren deze aan mensen die tijdelijk voor hun werk in Nederland komen wonen, ook wel expats genoemd. Maar wat brengt verhuren aan expats allemaal met zich mee en waar moet je eigenlijk allemaal aan denken als je huis verhuurt aan andere mensen? In deze blog vertellen we je alle tips en tricks over het verhuren van je woning.

huis aan water

Meubels

Er bestaan twee soorten mogelijkheden om je woning te verhuren, namelijk gestoffeerd en gemeubileerd. Bij een gestoffeerde woning moet de verhuurder er alleen voor zorgen dat er een vloer, verlichting, de wanden zijn afgewerkt en de raamstoffering in orde is.

groot lijkt professioneel

Bij een gemeubileerde woning is bovenstaande ook van toepassing, maar blijven er ook meubels staan. Hierbij hoeven de nieuwe bewoners alleen hun eigen kleding mee te nemen. In de meeste gevallen worden veel woningen gemeubileerd verhuurd. Hierbij wordt de keuze van de meubels bepaald voor de verhuurder. De stijl van de verhuurder kan je dan ook terug zien in de keuze van bepaalde kleuren en meubels die er in het huis staan.

Daarnaast ben je als verhuurder niet alleen verantwoordelijk voor de meubels, maar ook de staat hiervan. Daarom is het handig om voor elk nieuwe huurders een grondige schoonmaak door het huis te houden en een extra laagje verf over de muren te doen. Hiermee zorg je ervoor dat de het er gelijk goed en stralend uitziet als de nieuwe bewoners het huis betreden.

Apparatuur

Als je je eigen woning verhuren, dat moet je er ook voor zorgen dat er een paar van je apparatuur laat staan. De verhuurders verwachten namelijk dat er apparatuur aanwezig is, zoals een koffieapparaat en wasmachine en/of een droger. Wanneer het huis niet beschikt over een droger, zorg dan dat er een droogrek klaar staat. Daarnaast moet je ook zorgen dat er een goede wifi verbinding wordt afgesloten en dat je hier geen problemen mee krijgt. Zorg ook dat de gas en elektra goed wordt ingeschat en dat je niet achteraf nog kosten moet verhalen op de huurders.

Voor het verhuren van je woning zijn er een aantal aspecten waar je op moet letten. Zorg ervoor dat je woning er goed en verzorgd uitziet. Daarnaast moet je woning over de juiste apparatuur beschikken, maar ook dat er een goede internetverbinding in huis aanwezig is.