Je hebt besloten je huis te verkopen. Dat is spannend, want je weet misschien wel ongeveer wat de woning waard is, maar niet hoeveel animo ervoor zal zijn, en wat de uiteindelijke prijs zal worden. Om de interesse in de woning te vergroten, is een mooi interieur kiezen voor op de foto’s een puik plan. Waarom eigenlijk?

Een voorbeeld geven van de mogelijkheden

De belangrijkste reden om een mooi interieur te kiezen voordat je je woning verkoopt, is dat je een voorbeeld geeft van de mogelijkheden van het huis. Kies bijvoorbeeld voor een modern interieur om mensen aan te spreken die op zoek zijn naar deze stijl. Of, als je op een boerderij woont, kun je kiezen voor een landelijke stijl.

Laat zien wat je allemaal kunt doen met de woning. Het is een goed idee om de meubels zo ruim mogelijk op te stellen. Zo lijkt je woning groter. Potentiële kopers krijgen de indruk dat er heel wat mogelijk is met je huis. Een huis verkopen gaat op deze manier een stuk sneller.

Kleuren bepalen de mood

Kijk niet alleen naar de meubels in huis, maar ook naar de kleuren van bijvoorbeeld de wanden. Donkere wanden zijn misschien wel stijlvol, maar ze kunnen je huis ook kleiner laten lijken. Bovendien zijn er minder mensen die van zwarte wanden houden, dan van witte wanden. Wit is voor veel mensen een frisse kleur, een neutrale kleur. En het laat de ruimte groter lijken.

Je kunt er ook voor kiezen juist meer aardekleuren te gebruiken. Dan geef je je woning veel meer rust. De koper associeert de kleuren met rust in het huis. En dat is toch wat iedere koper zoekt: een huis om tot rust in te komen.

Werk met licht en ruim op

Doe je gordijnen open, haal het zonnescherm omhoog en zorg ervoor dat ook de donkere hoekjes goed verlicht zijn. Steek eventueel een kaarsje aan. Dit is zeker een goed idee als je bezichtigingen krijgt. Het verhoogt de sfeer. En met daglicht in huis krijg je een levendig gevoel in het huis.

Ruim je woning voor een fotomoment of een bezichtiging goed op. En dan bedoelen we echt goed opruimen: alle overbodige rommel moet uit beeld. Poets er op los, zodat alles er picobello uitziet. Zorg ervoor dat die loszittende deurklinken en versleten vloerbedekking vervangen worden.

Het zijn allemaal kleine dingen die je kunt doen om je huis succesvol en snel te verkopen.