Foto’s aan de muur zijn in vrijwel iedere kamer een goed idee. Dat kunnen persoonlijke foto’s zijn van familie, vrienden en leuke herinneringen, maar ook sfeerfoto’s die een kamer meer kleur of stijl geven. Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een telefoon met goede camera, dus foto’s genoeg. Maar hoe kun je die nou het beste ophangen?

Een klassieke look

Al eeuwenlang gebruiken mensen fotolijsten voor het tonen van hun mooiste foto’s. Grote en kleine prints in moderne of sierlijke lijsten prijken aan de muur of op de schouw. Vandaag de dag zie je ook veel prints op canvas en hout met een klassieke of robuuste look. Veel foto’s sieren op die manier jarenlang een woon- of slaapkamer.

fotos wanddecoraties

Nieuwe vormen en materialen

Wie even rondkijkt zal ontdekken dat er veel meer mogelijk is met foto’s voor aan de muur. Modernere materialen zoals aluminium en dibond, eindeloos veel afmetingen en…bijzondere vormen. Wist je dat je foto’s tegenwoordig ook rond kunt laten afdrukken of bijvoorbeeld in de vorm van een hexagon? 

De hexagon is hip

In de wereld van interieur is de hexagon terug van weggeweest. De vorm is enorm populair voor wandtegeltjes, maar dus ook voor foto afdrukken. Dat laatste is extra tof wanneer je een groep foto’s bij elkaar op de muur plaatst. De verzameling foto’s krijgt daardoor een unieke vorm die je helemaal zelf kunt bepalen. Zo creëer je een heel persoonlijke, trendy, speelse wanddecoratie. En een foto vervangen, verplaatsen of toevoegen is zo gebeurd.

Je kunt foto’s combineren van een specifieke gelegenheid, maar je kunt foto’s ook kiezen op sfeer of kleur om zo een mooi geheel te vormen. Ook leuk: één foto die wordt afgedrukt op meerdere hexagons om zo samen één beeld te vormen. Dat is nog eens een bijzondere manier om die hele speciale foto op te hangen!

Deze hexagon blikvanger in je interieur kun je eenvoudig online bestellen en ophangen is helemaal niet moeilijk. Het is dé wanddecoratie van 2020 en mag eigenlijk niet in je huis ontbreken. Welke foto hangt er binnenkort bij jou aan de muur?