Even snel een foto of kunstwerk uitzoeken als wanddecoratie is er tegenwoordig niet meer bij. De afbeelding die je wil is wellicht snel gekozen, maar ook qua afmetingen en materiaal valt er nog heel wat te kiezen. Ben je op zoek naar de perfecte decoratie voor aan een lege muur? Wij zetten wat toffe opties voor je op een rijtje.

Groot, groter, grootst

Voor je kijkt naar het materiaal van je wanddecoratie, is het goed om een afmeting te bepalen. Een klein stuk muur kun je decoreren met een foto of schilderij. Of meerdere daarvan bij elkaar. Met een groter stuk muur heb je meer mogelijkheden. Je kunt dan gaan voor een grote afbeelding die een echte eyecatcher in je interieur zal zijn. En dat heeft ook weer invloed op het materiaal dat je kunt kiezen.

wanddecoratie

Wanddecoratie van stof, hout, behang, of…

Waar je vroeg een echt schilderij of een afdruk van een foto aan de muur hing, is er vandaag de dag zoveel meer mogelijk. Van klassiek tot modern en van lief tot stoer, dit zijn dé populaire materialen voor wanddecoratie:

Foto op canvas

Al een tijdje een klassieker, een foto of afbeelding afgedrukt op canvas. Alsof het een echt schilderij is, maar dan net wat persoonlijker. Past in veel verschillende interieursoorten, maar is daardoor ook wat minder uniek qua uitstraling.

wanddecoratie: foto op hout

Foto op hout

Jouw favoriete foto afgedrukt op hout. Dat kunnen dunne planken zijn, of dik steigerhout. En in veel verschillende afmetingen. Het heeft iets stoers en past daarom goed in een industrieel interieur. Interesse? Kijk dan eens bij DVC.

Fotobehang

Helemaal trendy: fotobehang. Een hele muur beplakt met behang dat samen één grote plaat vormt. Of behang met een drukke, zeer aanwezige print. Je hebt er wel wat ruimte voor nodig, want je pakt immers een heel stuk muur. Maar dan heb je wel echt iets bijzonders in huis.

behang met print

Textielframe

Een textielframe zie je veel terug als reclame-uiting, maar kan ook in je interieur heel erg decoratief zijn. Het textiel heeft een frame van aluminium en hout en straalt daarmee wat stoers uit. Bijkomende voordelen: textielframes zijn tot heel grote maten te bestellen en absorberen wat meer geluid. Het is dus ook heel geschikt voor grote platen én goed voor de akoestiek in huis.

textielframe wanddecoratie

Zelfklevende foto’s

Foto’s die je zo op de muur kunt plakken. Handig wanneer je een collage van foto’s wilt maken. Door ze direct op de muur te plakken nemen ze qua diepte geen ruimte in en creëer je een strakke look in je interieur.

Lekker modern: aluminium, acrylglas en dibond

Andere moderne materialen zijn aluminium, acrylglas en dibond. Vooral aluminium past goed bij een wat industriëler en stoer interieur. acrylglas en dibond zijn wat neutraler en passen bij diverse interieurstijlen. Voordeel: foto’s op dit soort materialen zullen minder snel beschadigen dan een standaard fotoprint. Ze gaan dus lang mee!

De finishing touch: LED-verlichting

Een mooie wanddecoratie verdient alle aandacht. Kijk daarom ook eens naar LED-verlichting om de foto’s of kunst op de muur in de spotlight te zetten. Ook voor grote stukken fotobehang of een textielframe kan dit goed werken. Naast zichtbaarheid zorg je er met de verlichting ook voor dat de wanddecoratie echt onderdeel wordt van je interieur.