Een nieuwe interieurtrend die je de laatste tijd vaak voorbij ziet komen op onder andere Instagram, is de wereldkaart. Wereldkaarten zijn er in allerlei soorten en maten en in verschillende materialen.

Het leuke van een wereldkaart is dat het iets uitstraalt. Vrijwel iedereen vindt het leuk om naar een mooie wereldkaart te kijken, en het past makkelijk in elk interieur.

Als je online rondkijkt zie je snel dat er voor elke inrichting wel een wereldkaart in bijpassende stijl te vinden is. Kijk even mee naar de volgende prachtige wereldkaarten.

Niet zomaar een wereldkaart

Een wereldkaart heb je dus in allerlei stijlen. Bekijk hieronder eens de creatieve varianten die het meest in het oog zullen springen.

 

Mondriaan stijl
Deze is gaaf: een wolken wereldkaart!
Je vingerafdruk op de wereldkaart 🙂

Unieke wereldkaarten voor kinderen

Een wereldkaart heb je in heel veel verschillende ontwerpen. Een van die soorten is een wereldkaart voor kinderen. Een wereldkaart voor kinderen is leuk en leerzaam.

Veel wereldkaarten, bijvoorbeeld die van Wereldkaarten.nl (daar komen de foto’s in dit artikel vandaan), hebben een vrolijk ontwerp en zijn voor kinderen de perfecte manier om meer te leren over de wereld waarin ze leven.

Door de leuke plaatjes trekt de wereldkaart ook meteen de aandacht! Een wereldkaart met ontwerp voor kinderen is dan ook de perfecte wanddecoratie voor op de kinderkamer.

De verschillende materialen

Een wereldkaart kan daarnaast op verschillende materialen afgedrukt worden. Denk bijvoorbeeld aan canvas, hout, poster papier, aluminium of glas. Elk van deze materialen heeft een eigen karakter.

Wereldkaart op plexiglas

Glas is bijvoorbeeld modern en strak, terwijl hout een landelijke uitstraling heeft. Een wereldkaart op aluminium is daarentegen juist lekker industrieel.

Een weredlkaart van fotoopaluminium.nl

Door het materiaal te kiezen dat bij jouw stijl past zal de wereldkaart perfect tot z’n recht komen in je interieur.