Wanneer je denkt aan de verschillende ruimtes in huis, denk je vast niet aan de kruipruimte ónder je huis. Het is de meest ondergewaardeerde ruimte van je huis, maar wel een heel belangrijke plek. En wist je dat je de kruipruimte ook kunt isoleren? Daarmee kun je een hoop kou buiten houden!

Weinig ruimte en veel buizen

Om leidingen te verleggen of lekkage op te lossen moet je een enkele keer weleens in de kruipruimte onder je huis zijn. Een vervelende plek, want het is er nat, krap en donker. Behalve vochtig, kan het er ‘s winters ook echt koud zijn. En met wat pech komt die kou ook je huis binnen.

kruipruimte isolatie

Voordelen van kruipruimte isolatie

Het isoleren van de kruipruimte heeft een aantal voordelen die de moeite waard zijn. Kruipruimte isolatie informatie toont aan dat kruipruimte isolatie…

  • …zorgt voor een droger huis
  • …beter is voor je gezondheid
  • …de waarde van je woning verhoogt
  • …zorgt voor een lagere energierekening omdat de warmte je huis niet via de kruipruimte verlaat en kou niet via die weg binnenkomt.

Offertes kruipruimte isoleren

Er zijn verschillende manieren waarop men kruipruimtes kan isoleren. Afhankelijk van de gekozen manier en het oppervlak van je huis, worden ook de kruipruimte isolatie kosten berekend. Het is slim om hiervoor bij meerdere partijen een offerte aan te vragen. Dan kun je diensten en prijzen goed vergelijken en tot een weloverwogen keuze komen.

kruipruimte isolatie energie besparen

Besparen op kruipruimte isolatie

Niemand betaald graag teveel. Door offertes te vergelijken kom je al een eind wat betreft de beste prijs voor kruipruimte isolatie. Wanneer je zelf de voorbereidingen treft en de kruipruimte goed toegankelijk maakt, kan dit schelen in de kosten.

Een andere manier om te besparen is korting bedingen door met één of meerdere buren samen een offerte aan te vragen. Eenmaal goed geïsoleerd zorgt je kruipruimte zelf ook voor een besparing. Je energiekosten zullen komende winter ongetwijfeld lager zijn!