Onlangs had ik een leuk gesprek met de eigenaar van Blinddesign. Hij vertelde mij over vouwgordijnen. Ik heb ze thuis niet, maar werd wel enthousiast door zijn verhaal. Ik vind het een mooi product, moet nog even overleggen thuis, maar wie weet hangen ze binnenkort ook bij ons thuis.

Vouwgordijnen, oftewel Roman Blinds, zijn van het oudste product van raamdecoratie. En nog steeds zijn ze heel populair. Dat is ook niet zo gek want vouwgordijnen zorgen voor veel sfeer en gezelligheid in de woning. Een pluspunt is dat ze voor een goede  isolatie zorgen en bijdragen aan een goede akoestiek in de woning. Vouwgordijnen zijn de enige type gordijnen die gewassen kunnen worden.

Vouwgordijnen duur?

Vaak worden vouwgordijnen als duur ervaren en is dit een reden om bijvoorbeeld voor rolgordijnen te kiezen. BlindDesign biedt een uitgebreide stoffencollectie, in diverse kleuren, die zeer geschikt is voor vouwgordijnen. Al deze stoffen zijn uitgebreid getest op hanggedrag, krimp en verkleuring. Ook kun je kiezen uit diverse  confectiemodellen, zoals baleinen aan de voorzijde of aan de achterzijde, of kun je kiezen uit vouwgordijnen met of zonder volant (geen meerprijs). Ook hebben ze een aantal stoffen die ze gevoerd kunnen leveren, bijvoorbeeld voor op een slaapkamer ter verduistering. Niet slecht als je ervan houdt om in een donkere slaapkamer te slapen!

Passen roman blinds bij mijn interieur?

Roman Blinds passen eigenlijk in ieder interieur. In klassieke interieurs wordt vaak een combinatie toegepast van vouwgordijnen in combinatie met overgordijnen. Heb je een klassiek interieur, kies dan voor het traditionele confectiemodel met baleinen aan de achterzijde.

In de moderne interieurs wordt vaak met alleen vouwgordijnen gewerkt. Kies hier eens voor het model met de baleinen aan de voorzijde, daardoor krijgt het vouwgordijn een strak uiterlijk.

Wat de laatste tijd steeds populairder wordt, is om dubbele vouwgordijnen te plaatsen. Een combinatie van transparante en dichte vouwgordijnen. De transparante vouwgordijnen worden overdag gebruikt, terwijl de dichte vouwgordijnen ’s avonds kunnen zakken. Groot voordeel bij deze combinatie is dat de vloer geheel vrij is omdat er geen gebruik meer wordt gemaakt van overgordijnen.

Blinddesign

BlindDesign biedt haar collectie uitsluitend aan via de eigen webwinkel, hier kun je eenvoudig online je favoriete vouwgordijnen samenstellen. Wat ik erg positief vindt is dat je gratis stofstalen kunt bestellen, zodat je een goed gevoel kunt krijgen bij de stof straks in je woning hangt.

De prijs/kwaliteit verhouding ziet er erg goed uit. Fijn om te weten is dat ze het hele productieproces in eigen hand hebben.

Voorbeelden van vouwgordijnen

Hieronder zie je 2 voorbeelden van vouwgordijnen:

vouwgordijnen baleinen zonder volant

Baleinen aan de voorzijde, zonder volant

Baleinen aan de achterzijde, met volant

Ik raad je aan om zelf eens te kijken op blinddesign.nl, de eigenaar is beschikbaar voor al je vragen op het emailadres info@blinddesign.nl