Geniet je graag van de planten en bloemen in je tuin en ben je een echte natuurliefhebber? Dan zijn er nog meer manieren waarop je de natuur dichterbij kunt halen! Want ook tuinmeubels en accessoires kunnen van natuurlijke materialen gemaakt zijn.

En wat dacht je van de tuinafscheiding? Een metalen hekwerk kan handig zijn, maar is beduidend minder sfeervol dan een houten schutting, een heg of bijvoorbeeld een wilgenschutting.

Een warme en natuurlijke tuinomheining

Een wilgenschutting is een perfecte manier om je tuin een heel warme en natuurlijke look te geven. Het bijzondere vlechtwerk heeft een duurzame en ambachtelijke uitstraling en geeft veel sfeer aan je tuin. Wij zijn enthousiast en vertellen je graag meer over andere de voordelen van een wilgenschutting.

Een goede wilgenschutting is van hoogwaardige kwaliteit wilgen gemaakt en gaat wel 10-12 jaar mee. Dat je de levensduur van de schutting nog kunt verlengen door deze te behandelen met lijnzaadolie is daarbij een extra pluspunt!wilgenschutting

Lekker weinig onderhoud

Die behandeling met lijnzaadolie is trouwens optioneel. Ook zonder onderhoud blijft een wilgenschutting lang mooi. Je kunt dus jarenlang genieten van het mooie vlechtwerk rondom je tuin.

Genieten in elk seizoen

Over genieten gesproken: Eén van de grote voordelen van wilgenschutting is dat deze ieder seizoen mooi is. Anders dan bij heggen en klimplanten is een wilgenschutting niet aan seizoenen onderhevig. Je kunt er dus het hele jaar door van genieten. 

Flexibel materiaal

Wilgentenen zijn heel flexibel. Dat is handig bij het vlechten van de takken, maar ook wanneer je de schutting in boogvorm om of door je tuin wil laten lopen. Je bent dus niet per se gebonden aan rechte lijnen en hebt daarmee veel meer vrijheid om je tuinomheining vorm te geven.

Milieuvriendelijke schutting

Dat een wilgentenenschutting duurzaam is, maar het al een zeer milieuvriendelijk product. Maar doordat er ook geen chemische conserveringsmiddelen of nabewerking nodig is om een wilgentenenschutting te maken, maakt dat de schutting écht milieuvriendelijk is. En dat is mooi meegenomen.

Tijdloos

Natuurlijke materialen in huis en tuin zijn nu een trend waar een wilgenschutting goed bij past. Maar een schutting van wilgentakken op zichzelf is tijdloos en gaat nooit uit de mode. En dat is bij een product dat lang mee gaat wel zo prettig.

Benieuwd welke mogelijkheden er zijn voor een wilgenschutting in jouw tuin? Kijk dan eens bij Dejonghandelsonderneming.nl, die kunnen je zeker meer vertellen over deze natuurlijke tuinomheining.