Previous Post

Witte woonkamer gezellig maken – ideeen en voorbeelden

Een witte woonkamer straalt een stuk maagdelijkheid, ruimte, licht en energie uit. Wit is echter ook een hele neutrale kleur, ondanks dat het officieel gezien de naam “kleur” niet eens mag dragen. Een witte woonkamer gezellig maken is daarom soms lastig. Je kunt natuurlijk de muren een kleurtje geven, maar de woonkamer gezellig maken kan veel eenvoudiger zijn als je hem met leuke stoelen of accessoires kunt inrichten.

Wit is natuurlijk een basiskleur. Een kleur die je altijd kwijt kunt, wat het heel prettig maakt. Wit is ook een kleur die je met werkelijk alle andere kleuren kunt combineren. Als wit de basis is, kun je eenvoudig je accessoires of meubilair wijzigen als je de oude kleur zat bent.

Wat je met wit uitstraalt

Het aardige van wit als basiskleur in je woonkamer is dat je erg goed bepaalde elementen kunt accentueren. Meubels, bloemen, accessoires en andere sierstukken springen er in een witte woonkamer behoorlijk uit. Daar kun je dus goed gebruik van maken.

moderne-witte woonkamer-interieur-ideeen

Wat je met een witte woonkamer uitstraalt:

  • Onschuld
  • Koud en rein
  • Schoon
  • Leeg en ruimtelijk

Een nadeel van een witte woonkamer is dat je stof en viezigheid heel snel ziet. Zeker met kleine kinderen kan je het gevoel krijgen dat je huis constant snel vies is. Aan de andere kant kan dat ook een voordeel zijn, want als je in een schoon huis wilt wonen kun je de viezigheid dus maar beter gelijk zien.

Witte woonkamer gezellig maken

Als je voor deze uitdaging staat, dan hebben we de volgende tips om je woonkamer knus en gezellig te maken.

Kleurrijke accessoires

Als wit de basiskleur is, dan kun je zoals gezegd helemaal losgaan met kleurrijke accessoires. Denk eens aan:

  • Een hoekje met gekleurde vazen
  • Veel planten en bloemen
  • Grote wanddecoratie
  • Een leuk hoekje met kussentjes

modern interieur accessoires

Meubels

Je kunt met meubels en stoelen, je witte woonkamer inrichten. Denk eens aan een leuke gekleurde stoelen. Helemaal als je het combineert met wanddecoratie of andere accessoires in dezelfde kleur, dan wordt je al snel gezien als stijlkoning(in)!

relaxfauteuil

Vloerkleed

Je haalt met een vloerkleed, de stijfheid en maagdelijkheid in een klap uit je witte “maagdelijke” woning.

Ook hier zie je dat het combineren van kleuren leuk is toegepast (kussentjes op de bank met het vloerkleed).

Witte woonkamer wanddecoratie

Als je woonkamer wat saai en steriel aanvoelt, dan kun je ook flink los gaan met decoratie aan de wanden, zoals op de foto hieronder.

wanddecoraties koffers

Of je gaat voor nog iets gewaagders: een muursticker.

gave wanddecoratie

Varianten op wit

Wit is er natuurlijk in heel veel verschillende varianten. Ga maar eens naar de bouwmarkt, en je zult zien dat er talloze RAL-kleuren van wit beschikbaar zijn. Creme, gebroken wit of echt spierwit.

Wat je ook doet, zorg er in elk geval voor dat je overal dezelfde RAL-code kleur gebruikt. Anders lijkt het erop dat de donkerdere variant van wit, er permanent viezig uitziet.

Voorbeelden van witte woonkamers

Ik heb zes mooie voorbeelden van witte woonkamers verzameld. Mocht je overwegen om je huis vooral met witte tinten in te richten, dan hoop ik dat je uit deze foto’s inspiratie uit kunt halen.

Witte woonkamer 1

woonkamer met witte muren en witte stoelen

Witte woonkamer 2

Woonkamer met wit meubilair en felle kleuren rood

Witte woonkamer 3

woonkamer ook met felle kleuren rood

Witte woonkamer 4

Een woonkamer met veel vit door de bank

Witte woonkamer 5

Woonkamer voorbeeld met witte vloer, witte bank en wit kleed

witte woonkamer 6

Witte woonkamer die maagdelijkheid uitstraalt

Je eigen witte woonkamer

Is jouw woonkamer wit, en vindt je het leuk om die op interieur ideeen te laten zetten? Stuur mij een foto van je woonkamer en we kunnen daar een mooi artikel met interieur tips voor maken.

Vond je het leuk om deze woonkamer voorbeelden te bekijken? Ik heb er nog veel meer op interieur ideeen staan, kijk eens links in het menu 🙂

 


Interieur-ideeen.com heeft een nieuwe webshop geopend. Ter promotie geven we dit leuke vogelhuisje weg (je betaalt alleen de verzendkosten).

Next Post
data-ad-format="link">

4 thoughts on “Witte woonkamer gezellig maken – ideeen en voorbeelden”

  1. Ik heb ook een witte woonkamer, met een mooie eiken houten vloer, witte plinten, wit-grijze kroonluchter, ik loop nu tegen het feit aan dat ik het inderdaad ook snel vies vindt, bijvoorbeeld vegen op de wanden, hoe krijg je die er af? Met een vochtige doek, de vegen gaan weg, maar wat achterblijft is een vage veeg, jammer dat ik dit niet wist toen mijn wanden werden gespoten, nu stoort het me mateloos. Ook de overgang van hout naar kalk, muren, is storend, je ziet kleine scheurtjes, als je alles over het geheel ziet, is het prachtig, maar van dichtbij stoort het me. Graag ook tips voor nog een lamp in de woonkamer, bij de bank, kroonluchter boven de eettafel, die staat geweldig, en ook graag tips of het het kan om in een woonkamer 2 verschillende soorten spiegels te gebruiken, nu hangt er een overgespoten eiken spiegel boven de bank, ik zou graag een brocante witte spiegel boven de eettafel hangen, zodat de kleuren nog mooier uitkomen, is dit zonde, en is een mooie foto toch beter. Mijn kamer licht op het zuiden, dus de lichtval is optimaal. Graag advies, hartelijke groet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *