Bij besparen op energieverbruik denk je al snel aan het uitschakelen van lampen en apparaten. Of aan isolatie door raamdecoratie bijvoorbeeld. Beiden slim om te doen natuurlijk, maar er zijn ook opties die je woning isoleren én meer waard maken. Ben je daar naar op zoek, bekijk dan zeker eens de mogelijkheden voor spouwmuurisolatie.

Wat is spouwmuurisolatie?

Tussen de binnen- en de buitenmuur van je woning zit een ruimte van zo’n 10 centimeter: de spouw. Bij spouwmuurisolatie wordt deze ruimte opgevuld met goed isolerend materiaal en dat heeft direct effect. Warmte zal minder snel uit je woning trekken en daardoor kun je tot wel 25% besparen op je energierekening! 

De voordelen van goede isolatie

We noemden hierboven al even de belangrijkste voordelen van spouwmuurisolatie. Maar een warmere woning en lager energieverbruik zijn niet de enige voordelen. Wanneer het ’s zomers buiten warm is werkt de isolatie ook andersom, zodat je woning van binnen koeler blijft. Dankzij de besparing op energieverbruik in de winter verdien je de spouwmuurisolatie kosten relatief snel terug. Dat is mooi meegenomen! Het verhoogt bovendien ook de waarde van je woning. Voor een eventuele koper is het zeker een pluspunt als de spouwmuren goed zijn geïsoleerd!

De kosten van spouwmuurisolatie

Goede spouwmuurisolatie laat je uitvoeren door een professional. In een dag is de klus geklaard en kun je direct genieten van je fijne warme huis. De kosten voor de isolatie worden berekend aan de hand van het aantal vierkante meters van je woning. We raden je aan diverse spouwmuurisolatie offertes aan te vragen, zodat je de kosten van verschillende aanbieders kunt vergelijken. Het is een klus die je graag door een expert laat uitvoeren, maar daarvoor wil je natuurlijk niet onnodig hoge kosten maken.

TIP: Check vooraf zeker even of je bij de overheid in aanmerking komt voor een subsidie voor deze klus. Hiervoor moet je spouwmuurisolatie wel combineren met vloerisolatie en/of dakisolatie, maar het kan een mooie manier zijn om te besparen op je investering!