Houd jij er ook zo van om steeds opnieuw te schuiven met meubels en accessoires om je woonkamer een nieuwe look te geven? Wij ook! Of je nou voor een complete restyling gaat of slechts enkele dingen wil aanpassen, het is altijd leuk om met je interieur in de weer te zijn. Wij delen daarom een aantal handige tips om je interieur op te frissen. Inclusief de kleurtrends van 2022! 

In één klap anders

Om je woonkamer in één klap drastisch te veranderen hoef je eigenlijk maar één meubelstuk te vervangen: de bank. Dit is het grootste, meest opvallende meubelstuk in de ruimte. Vervang een (te) kleine tweezitter bijvoorbeeld door een ruimere 3-zitsbank. Of kies eens voor een bank in een heel andere kleur of van ander materiaal.

3-zitsbank interieur inspiratie

Kleinere meubelstukken maken een groot verschil

Ook met kleinere meubelstukken kun je in een handomdraai je interieur opfrissen. Misschien denk je dan aan een salontafel, een bijzettafel of een boekenkast. Maar wat dacht je van een sidetable? Deze ondiepe tafel, die je veelal tegen de muur of de bank plaats, hoeft niet ‘nuttig’ te zijn. Gebruik de sidetable voor mooie accessoires, kunstwerken, planten en andere unieke items waarmee je jouw interieur iets speciaal geeft.

Zeg het met kleur

Met een nieuwe kleur in je interieur ziet een ruimte er direct heel anders uit. Is de basis van je interieur neutraal, dan kun je de accentkleur vrij eenvoudig verwisselen door de gekleurde accessoires te vervangen. Je kunt je interieur ook opfrissen door één of meerdere muren een nieuwe kleur te geven. Even een verfroller of een rol behang er overheen en je woonkamer is weer als nieuw!

TIP: De interieur kleuren van 2022 zijn vooral lichte en natuurlijke tinten. Denk aan aardetinten en fris blauw, maar ook aan gedempt olijfgroen. Deze kleuren zorgen voor een rustige uitstraling in de basis van je interieur. Uiteraard kun je met accenten een meer opvallende kleur toevoegen.

Focus op details

Ben je over het algemeen tevreden met je interieur of zit een restyling er qua budget niet in? Focus dan op de details. Een accessoire, een foto aan de muur, een plant, ze maken stuk voor stuk verschil in de uitstraling van je interieur.

De natuurtinten die in 2022 populair zijn, zien we ook in de accessoires terug. Qua kleur, maar ook qua materiaal is de natuurlijke look de trend. Planten, rieten manden, houten decoratie, haal de natuur in huis en geef je interieur een nieuwe look.