De juiste wanddecoratie vinden voor in de woonkamer kan een flinke klus zijn. De decoratie moet qua kleur, stijl en materiaal matchen met de interieurstijl en ook nog eens passen bij je persoonlijke smaak. Zeker als het gaat om een van de belangrijkste blikvangers in de woonkamer! 

Een blikvanger in de woonkamer

Een schilderij of andere wanddecoratie in de woonkamer mag namelijk echt een blikvanger zijn. Dat kun je bereiken door een groot schilderij op te hangen, te kiezen voor opvallende kleuren of een opvallende foto of afbeelding te kiezen bijvoorbeeld. Een type wanddecoratie dat zeker niemand zal ontgaan is een meerluikschilderij. Mooi, opvallend, gedurfd en stijlvol. 

Spelen met diepte

Meerluikschilderijen vallen niet alleen op vanwege het grote formaat. Deze verfrissende wanddecoratie heeft namelijk nog meer goede eigenschappen. Zo zorgen de verschillende delen er samen voor dat er extra dieptewerking optreedt. De werken kunnen zo worden opgehangen dat de kamer groter lijkt. Dit effect kun je met de juiste afbeeldingen bovendien nog eens versterken.

Geen kamer te klein

In grote ruimtes kun je grote schilderijen ophangen. Maar door de dieptewerking van meerluikschilderijen zijn deze ook heel geschikt voor kleinere of smallere muren of ruimtes. Ideaal dus woonkamers van elk formaat.

Ga voor dynamisch effect

Bij het kiezen van een meerluikschilderij kun je gaan voor een vertrouwde drieluik. Experts raden aan voor een extra groots effect te kiezen voor een vier-, vijf- of zelfs zesluik. Dit geeft een heel extra dimensie aan de ruimte en biedt meer mogelijkheden om te spelen met formaten en posities van de verschillende delen. Hang een zesluik op in bijvoorbeeld diamantvorm en je weet zeker dat het schilderij de aandacht zal trekken!

Unieke meerluikschilderijen

Welke afbeelding je kiest voor jouw meerluikschilderij is natuurlijk heel persoonlijk. Kijk bijvoorbeeld eens bij MyNewArt voor unieke olieverf schilderijen. Gegarandeerd een aanwinst voor iedere woonkamer.