Grote kans dat de woonkamer de meest bezochte ruimte is in huis. Het is de ruimte waar je ontspant, waar je jezelf mag zijn en waar je vrienden en familie ontvangt. Het is dus erg belangrijk dat deze ruimte voldoet aan al jouw wensen en eisen.

Eén van deze wensen kan design zijn. Door middel van dit artikel delen we verschillende tips over hoe jij design doorvoert in jouw huis.

woonkamer design

Tip 1: Kies strakke meubels

Wil jij een luxe uitstraling in jouw interieur? Kies dan voor meubels met strakke vormen.

Denk bijvoorbeeld aan een grote luxe eettafel, een mooie strakke bank en kunst met rechte lijnen. Niet alleen de vorm van jouw meubels en accessoires dragen bij aan de stijlvolle uitstraling in jouw design woonkamer, ook de richting van de meubels.

interieur moderne uitstraling

Strakke hoeken en lijn creëer je namelijk ook door de meubels in dezelfde richting te plaatsen.

Tip 2: Investeer in mooie apparatuur

Een ander belangrijk onderdeel van jouw design woonkamer, is stijlvolle apparatuur.

Stijlvolle apparatuur schaf je aan in diverse multimediawinkels, zoals EP.nl, waar het personeel je kan adviseren over welke apparatuur er past in jouw woonkamer en bij jouw wensen.

technische moderne interieur

Denk bijvoorbeeld aan een strakke televisie, zoals de Samsung QLED tv of een soundbar met een stijlvol design. Apparatuur dient er natuurlijk niet allen stijlvol uit te zien, de kwaliteit van de producten is minstens net zo belangrijk.

Tip 3: Voeg kunst toe aan je interieur

Wil jij een verpletterende indruk maken met jouw interieur?

Kunst geeft een volwassen en stijlvolle uitstraling aan jouw woning. Kunst vind je in de vorm van schilderijen, beelden of in andere vormen. Kies voor één eyecatcher aan de muur of een mooi beeld op een dressoir.

Wist je dat kunst ook een goede manier van investeren is? Ook voor wie geen geld heeft om echte kunst toe te voegen aan je interieur zijn er mogelijkheden. Informeer bij bijvoorbeeld een kunstuitleen in de buurt naar de mogelijkheden.

Tip 4: Maak het niet te druk

Allerlei kleuren, vormen en materialen toevoegen aan je interieur kan voor een stijlvol geheel zorgen. De luxe design uitstraling creëer je voornamelijk door vast te houden aan de vuistregel ‘less is more’.

Ga los in je keuzes, maar maak het geheel niet te druk. Kies voor je favoriete items, maar stel grenzen in het aantal apparaten, kunst, meubels en accessoires. Een laatste tip: gooi items die je niet in je interieur kwijt kunt niet weg.

Plaats deze items in een doos of krat en bewaar deze voor wanneer jij je interieur weer wilt veranderen. Ga je de items echt niet meer gebruiken? Breng de items dan naar de kringloopwinkel in de buurt.