Hoeveel woonkamers zijn wel niet bruin van kleur. De bruine woonkamer van je oude tante ziet er waarschijnlijk oubollig uit, maar bruin wordt ook in de hipste hotels en woonkamers gebruikt.

Bruin is een van de kleuren die het meeste voorkomt in de natuur, vooral dankzij de bomen. En laat die bomen nu net het materiaal zijn waarvan we veel meubels en huizen maken! Wat dat betreft is het dus niet zo vreemd dat de kleur bruin veel gebruikt wordt in allerlei type woonkamers.

Wat een bruine woonkamer uitstraalt

Een bruine woonkamer straalt warmte en gezelligheid uit, maar ook een stukje tevredenheid. Traditioneel gezien staat de kleur bruin voor “het harde werkleven”, noeste havenarbeiders en agrariërs.

Maar omdat deze beroepen allang geen meerderheid kennen en we in een kenniseconomie terecht zijn gekomen, wordt een bruine woonkamer absoluut niet meer met die harde arbeid geassocieerd.

Waar bruin nog wel steeds voor staat, is extravert, actiegericht en zekerheid. Lees dit artikel eens als je meer wilt weten over kleuren.

Bruine woonkamer voorbeelden

Persoonlijk houd ik erg van bruin aangezien het een warme uitstraling geeft, en bovendien met heel veel te combineren is.

Ook verschillende soorten bruin kunnen erg mooi staan, zoals je ook in de voorbeelden hierboven ziet.

Ik heb hieronder een aantal voorbeelden van bruine woonkamers verzameld. Ik hoop dat je er inspiratie uithaalt en het je een beeld geeft van de sfeer.

 

 

 

bruine woonkamer

bruine woonkamer voorbeelden 1

bruine woonkamer 4

bruine woonkamer voorbeeld 2

bruine woonkamer 3

bruine woonkamer voorbeeld 3

bruine woonkamer 2

bruine woonkamer voorbeeld 4

Wil je ook kijken naar voorbeelden van slaapkamers? Kijk hier voor bruine slaapkamer voorbeelden