Zelf ben ik er dol op: rode kleuren in mijn woonkamer! Ik vind zelf rood samen met bruin de warmste en gezelligste kleur om naar de kijken, maar ik besef me dat dat persoonlijk is.

Hieronder zie je een foto van de muur die ik onlangs rood heb geverfd. Ik vind het bestek er als wanddecoratie erg mooi uitkomen.

(ik weet het, ik had best de tafel even kunnen opruimen voor deze foto…

rode woonkamer

Wat straalt een rode woonkamer uit?

Als je voor veel rode tinten in je woonkamer kiest, dan haal je veel emoties en energie naar binnen. Natuurlijk is er een verschil tussen het plaatsen van een rode bank, rode kast of rode salontafel, en het hebben van een rood servies (zoals ik!). Een rode kleur kan met jonge kinderen het effect hebben dat ze nogal druk worden, wat me minder prettig lijkt.

Rood is de kleur van vuur, en van bloed. En activeert daarom automatisch bepaalde hersengebieden met een alert. Andere associaties met rood zijn motivatie, passie, kracht macht en ambitie.

Rode woonkamer voorbeelden

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van rode woonkamers. Ik heb deze voorbeelden uitgekozen om verschillende manieren van rood verwerken in je huiskamer te tonen.

rode woonkamer voorbeeld 1

voorbeeld 1

rode woonkamer voorbeeld 2

voorbeeld 2

rode woonkamer voorbeeld 3

voorbeeld 3

rode woonkamer voorbeeld 4

voorbeeld 4

rode woonkamer voorbeeld 5

voorbeeld 5

rode woonkamer voorbeeld 6

voorbeeld 6

Jouw woonkamer

Heb je, net als ik, zelf een rode woonkamer, of gewoon veel rood in je huis, en vind je het leuk als jouw woonkamer op interieur ideeen komt te staan? Mail mij even!

Je kunt hier meer woonkamer voorbeelden bekijken.