Ga je verhuizen en heb je geen idee hoe je dit moet gaan aanpakken? In dit artikel leggen we je duidelijk uit waar je op moet letten. Zodat jij zo georganiseerd en veilig mogelijk jouw huisraad kan verhuizen naar het nieuwe adres. 

verhuizing

Kies de juiste verhuisdozen uit

Wanneer je gaat verhuizen zijn verhuisdozen essentieel. Maar welke verhuisdozen moet je kopen? Er zijn namelijk verschillende maten en sterktes waar je tegenwoordig uit kunt kiezen. Wanneer je begint is het goed om te inventariseren van je huisraad. Als het lijstje compleet is, kan je goed bekijken hoeveel dozen je nodig hebt. En of je sterkere of grotere dozen nodig moet hebben voor je huisraad.

verhuizen verhuisdozen

Maak een organisatorische indeling

Na het inventariseren van je huisraad begin je het te verdelen in ruimtes waar je het op de nieuwe locatie wilt hebben. Plaats ook voorwerpen bij elkaar, die bij elkaar horen Zo komen de wijnglazen bij elkaar in een doos en de kookboeken bij elkaar in een doos. Probeer deze organisatie zo goed mogelijk in beeld te krijgen. Dit zal ook makkelijker worden tijdens het inpakken en uitpakken.

Verpak het zorgvuldig zodat niks kapot gaat

Het inpakken is misschien wel de lastigste fase. Je gaat je eigen huisraad inpakken waar eventueel kostbare en breekbare spullen tussen zit. Bereid je voor met extra verpakkingsmateriaal zoals piepschuim, karton of bubbeltjesplastic. En bekijk elk onderdeel van het huisraad of het goed beschermd is tegen eventuele schade.

Eerst de grote spullen en dan pas de kleine spullen vervoeren

De verhuisdag is dan daar. Je gaat de volledige huisraad verhuizen. Bij de start van de verhuizing is het een goed plan om te starten met de grote en zware spullen. Dan heb je meteen het zwaarste gedeelte achter de rug en kan je gemakkelijk de dozen bij de juiste kast zetten. Na het verhuizen van de zware dingen, komen de verhuisdozen aan de beurt. zorg er hierbij voor dat de breekbare en lichte dozen boven de zware dozen staan. Ook moeten deze verhuisdozen stevig op hun plek staan zodat ze niet kunnen omvallen. Als laatste dit is het verstandig om de dozen te sticker op de organisatorische inrichting die je eerder hebt gemaakt.

Op deze manier komt jouw huisraad in goede orde aan. Wil jij deze eenvoudige manier ook toepassen tijdens de verhuizing? Dan raden we dit zeker aan! Ook raden we aan om op tijd verhuisdozen te bestellen om zo niet in tijdnood te komen.