Het is een vurige wens van velen: zelf huis inrichten!

Zelf je huis inrichten is natuurlijk het leukst, helemaal als je nog niet precies weet hoe je de indeling precies voor je ziet. Er zijn allerlei tools hiervoor op de markt die je kunt gebruiken. Vroeger moest je hiervoor pen en papier pakken en kwam het aan op een flinke dosis fantasie en creativiteit.

Tegenwoordig een eenvoudigere oplossing. Met behulp van online designsoftware, zoals de 3D Homeplanner, kan je vrij eenvoudig zelf een interieur ontwerpen. Ik vond het zelf verrassend makkelijk. En dankzij de 3D renders krijg je een duidelijk beeld van het resultaat, uiteindelijk gaat het om het totaalplaatje natuurlijk.

huis inrichten

Zelf huis inrichten met 3D Homeplanner

De 3D Homeplanner is ontwikkeld door dmlights, een van de grootste webwinkels voor verlichting van Europa. Met deze tool kan je eenvoudig nieuwe indelingen, meubelen en accessoires testen in de afmetingen van je eigen woning.

Zo zie je meteen wat werkt en wat niet, zonder dat je enorm loopt te stoeien met je meubels in je woonkamer 🙂

Zo werkt de homeplanner

Wil je jouw droominterieur ontwerpen met de 3D Homeplanner? Dat is een fluitje van een cent. Zo werkt het:

zelf huis inrichten

Je droomhuis tekenen

Je start logischerwijs met de kamer(s) te tekenen. Je kan een vooraf gemaakte vorm gebruiken, of zelf je muren tekenen.

Klik op het raster, teken de contouren van de verschillende kamers en zorg dat de laatste muur met het beginpunt verbonden wordt. Extra binnenmuren kan je nadien toevoegen.

Uiteraard bestaat een huis niet enkel uit muren. Vergeet dus niet om ramen en deuren te plaatsen via de tabbladen in de linker zijbalk.

Selecteer een raam (of deur), sleep het naar je grondplan en zet het op de juiste plaats. Nadien kan je op het raam klikken om de hoogte, breedte en kleur aan te passen.

Wanden, vloeren en plafonds

Staat de layout van je droomhuis op punt? Dan is het tijd om de vloeren, wanden en plafonds te bekleden. Je kan kiezen uit meer dan honderd verfsoorten, tapijten, parketten en tegels.

zelf je huis inrichten

Zelf huis inrichten wordt zo erg eenvoudig gemaakt natuurlijk 🙂

Zelf huis inrichten

Zelf een interieur ontwerpen draait voornamelijk rond de meubels en decoratiestukken. Daar is de 3D Homeplanner op voorzien.

Er is een enorme catalogus om uit te kiezen, ik ben eens gaan turven 😉

  • 11.274 zetels
  • 836 kleerkasten
  • 3.700 stoelen
  • 2.073 salontafels

Daarnaast zijn er honderden lampen voor jouw virtuele woning.

Hanglampen, inbouwspots, tafellampen, staanlampen … ik kon op een gegeven moment niet meer stoppen en deed er flink wat inspiratie aan op.

Het leuke aan de 3D Homeplanner is dat je deze lampen niet alleen kan aan- en uitzetten, maar ook kan dimmen. Waarom dat belangrijk is? Omdat deze instellingen het licht en de sfeer in de finale render beïnvloeden.

HD 3D foto

Tevreden over jouw zelf ontworpen interieur? Klik dan op de blauwe knop rechts bovenaan. Hiermee wordt er een HD 3D foto van jouw ontwerp gemaakt. Deze foto kan je delen met vrienden of familie, of als leidraad gebruiken voor de inrichting van je interieur. Ik heb trouwens in dit artikel wat tips gezet voor het inrichten van je huis.

Begint het bij jou te kriebelen om zelf te beginnen ontwerpen? Duik in de 3D Homeplanner en creëer jouw droomwoning!