Creëer een gezellige zithoek in je tuin, door een van de vele loungesets te combineren met een lichtsnoer en bijvoorbeeld een aantal bloempotten. Door voor hoge, rechthoekige bloempotten te kiezen kun je het hoekje afschermen van de rest van je tuin. Het maakt het hoekje knus en sfeervol! In dit artikel vind je een aantal handige tips, die je op weg helpen bij het creëren van de ideale zithoek voor in jouw tuin. 

Tip 1: vergelijk verschillende soorten loungesets 

Wanneer je nog op zoek bent naar een nieuwe loungeset, is het raadzaam om naar het materiaal te kijken waarvan deze gemaakt is. Een loungeset van kunststof biedt het voordeel, dat je deze eenvoudig onderhoudt. Daarbij hoeft de loungeset niet naar binnen in de winter. Bij een houten set dien je vaker onderhoud uit te voeren. Schuur het hout in ieder geval één tot twee keer per jaar en lak het opnieuw. Het beschermt de houten loungeset tegen vocht.

Tip 2: kies voor een veranda tegen je woning aan 

Om nog meer uit de tuin te halen, kan het gebruik van een veranda een optie zijn. Een veranda houdt de warmte vast, waardoor je tot later op de avond buiten kunt blijven zitten. Dat geldt in het bijzonder voor mensen die de veranda combineren met een heater. Bij de keuze voor een veranda kun je modellen met en zonder balustrade kopen. Het voordeel van een veranda met balustrade is het feit, dat je hier leuke bloembakken aan op kunt hangen.

tuin interieur loungeset

Tip 3: voorzie de zithoek van meer kleur

Met bloempotten voorzie je een zithoek in de tuin van meer kleur. Zoals eerder al genoemd, kun je de zithoek afscheiden van de rest van je tuin door voor hoge, rechthoekige bloembakken te kiezen. Houten bloembakken sluiten qua uitstraling goed aan op het natuurlijke karakter van de rest van je tuin.