Een leren bank is tijdloos en duurzaam en past, zo zeggen ze, in bijna ieder interieur. Maar hoe combineer je een leren bank nou zó dat de bank echt onderdeel is van je zorgvuldig gestylde woonkamer? Dat is een onderwerp waar we in veel gesprekken met onze lezers, en in de praktijk op uitkomen.

In dit artikel nemen we je mee in de belangrijkste uitkomsten van die gesprekken.

Lekker robuust

Een leren bank heeft vaak een wat robuustere uitstraling. Hierdoor past een leren bankstel perfect in bijvoorbeeld industriële interieurs. Het mooiste is natuurlijk om de robuuste look ook in je andere meubels te laten terugkomen. Koop je lederen bankstel daarom in combinatie met bijvoorbeeld een forse kast, een stoer dressoir en een robuuste tafel.

Staan de meubels van eetkamer en woonkamer dicht bij elkaar? Dan maak je de kamer helemaal af door eetkamerstoelen te kiezen die passen bij je leren bank. Misschien zelfs wel met leren bekleding in dezelfde stijl als het bankstel? 

Trek één lijn in je interieur

Bestaat jouw interieur meer uit zachte, ronde lijnen of juist uit rechte lijnen en harde hoeken? Trek die lijn dan ook door in je nieuwe lederen bank. Een bak is een groot meubelstuk en daardoor zeer bepalend voor de look and feel van je woonkamer. Heb je voornamelijk rechttoe-rechtaan meubilair, dan combineer je dat het beste met een leren bank met rechte vormen.

Een leren bank met rechte hoeken en lijnen

Andersom combineer je een leren bank met ronde vormen het best met meubilair waarin die zelfde ronde lijnen terug komen. Leren banken zijn er in talloze vormen en maten, dus er is altijd meer dan genoeg keus voor een bank die past bij jouw interieur.

Stijlvolle Chesterfield bank met mooie ronde vorm

Een fleurige boel

Leren banken zijn er in veel verschillende kleuren. Zwart, antraciet, bruin en groen bijvoorbeeld. Een voor iedere kleur bank bestaat een perfecte match qua accessoires en accentkleuren. 

Zo laat een cognac kleurige bank (helemaal hip!) zich uitstekend combineren met kleurrijke accessoires. Denk aan fleurig gekleurde kussens, een mooi gekleurd vloerkleed of een kleurig plaid. Of plaats je cognac kleurige bank tegen een muur met pasteltint.

Urban jungle

Ook mooi bij een leren bank: veel planten. Combineer jouw nieuwe lederen bankstel met een zee aan frisse groene planten voor een mooie urban jungle look. Je tijdloze leren bank is daarmee direct extra trendy en in bijpassende potten vullen de planten je bestaande interieur mooi aan.