Heb je plannen om je tuin helemaal op te knappen? Voordat je begint, maak je natuurlijk eerst een ontwerp van hoe de nieuwe indeling eruit gaat zien. Dat is niet alleen handig om te weten hoeveel bestrating je nodig hebt. Je kunt op deze manier ook direct de lichtpunten intekenen die je op de verschillende punten in de tuin wilt gaan plaatsen.

Energiezuinige buitenverlichting

In de zomer wordt het natuurlijk later donker dan in de winter. Om in ieder jaargetijde van je tuin te kunnen genieten, breng je verlichting aan. Maar als je in ieder seizoen, elke avond, de lampen in de tuin aan hebt, kan het totaal aantal branduren in een jaar tijd aardig oplopen. Kies daarom voor energiezuinige lampen. Zoals bijvoorbeeld led buitenverlichting. Deze lampen zijn niet alleen zuinig in het verbruik, ze gaan ook nog eens langer mee dan traditionele buitenverlichting. Zo kun je gedurende het hele jaar met een gerust gevoel genieten van je mooi verlichte tuin met de led buitenverlichting.

Verschillende soorten led buitenverlichting

Verschillende soorten led buitenverlichting

Behalve dat de led lampen energiezuinig zijn, heb je ook nog veel keuze uit de verschillende soorten led buitenverlichting. Wil je een paar mooie lampen langs je tuinpad? Dan kies je bijvoorbeeld voor een serie van staande lampen die je op bepaalde punten langs het pad plaatst. In een modern ingerichte tuin staan grondspots vaak ook heel mooi. Deze zijn niet alleen geschikt voor langs het tuinpad. Je kunt ze ook aan de rand van het terras plaatsen. Natuurlijk hoef je de led buitenverlichting niet alleen maar voor de sier of de gezelligheid aan te brengen. Led buitenverlichting is ook verkrijgbaar als muurlamp, bijvoorbeeld voor bij de poort van de tuin. Of voor onder de carport. Zo heb je, ook als je ’s avonds in het donker thuiskomt, altijd een goede verlichting in de buurt.

Waterdichte verlichting in je tuin

De led buitenverlichting is waterdicht. Maar let er bij aankoop wel op of dit alleen spatwaterdicht is of waterdicht voor buitengebruik. Hier kan nog wel verschil inzitten. Waar je voor kiest, is onder andere afhankelijk van de locatie waar je de led buitenlamp installeert. Is dit onder een volledig overdekt terras? Dan kun je volstaan met spatwaterdichte led buitenverlichting. Kies je voor een prikspot die je bijvoorbeeld op de vijver richt of op het bamboe in een plantenbak, waarbij de lamp blootgesteld is aan weer en wind, dan moet je er rekening mee houden dat de led buitenverlichting hiertegen bestand moet zijn.

Het gemak van led buitenverlichting

De led buitenverlichting kan op verschillende manieren aangaan. Sommige lampen zijn voorzien van een bewegingssensor. Maar je kunt ook led verlichting krijgen die je op afstand kunt bedienen. Dat geldt niet alleen voor het aan- en uitzetten van de led buitenverlichting. Bij sommige lampen kun je ook de lichtsterkte regelen. Of kies voor led buitenverlichting die met een app in te stellen is. Je kunt daarmee regelen op welk tijdstip de lamp aangaat. En je kunt verschillende kleuren op deze led buitenverlichting instellen. Met deze led buitenverlichting geef je een extra feestelijk tintje aan de barbecue met je familie of vrienden.