Ben jij stiekem ook al aan het aftellen naar de zomer en het bijbehorende zomer interieur? Binnenkort blijft het buiten al heel wat langer klaar en kunnen we weer genieten van aangename temperaturen. ’s Avonds na het werk valt er ook weer een pak meer te beleven. Jij bent er wellicht al helemaal klaar voor, maar is je woning dat ook?

Ontdek hier hoe je je huis summerproof maakt.

Wit, wit en nog eens wit

Een witte kleur geeft je huis niet alleen een frisse uitstraling in de zomer, je laat er de ruimte ook groter en klaarder mee uitzien. Je hoeft natuurlijk niet je hele inboedel de stoep op te gooien en alles nieuw te kopen in deze kleur, de muren wit verven is al een uitstekende start.

zomer interieur
Gebruik veel wit voor een zomer interieur

Je kan vervolgens makkelijk aanvullen met witte decoratie of kleine witte meubelen, zoals bijzettafeltjes of een design stoel.

Wat ook een wereld van verschil maakt, zijn witte gordijntjes die veel licht doorlaten. Je kan ze trouwens makkelijk weer aanpassen naargelang het seizoen.

Tip: wit en hout gaan prachtig samen.

Zomer interieur met kleuraccenten

Een witte woonkamer zonder enige toevoeging van kleur geeft niet bepaald een cosy indruk. Daarom mag een kleuraccentje hier en daar absoluut niet ontbreken.

zomers interieur

Denk aan felgekleurde sierkussentjes op de bank, een kleurrijk tafelkleed op de eettafel of een opvallend vloerkleed onder de salontafel.

Om tot het ultieme zomer interieur te komen, zijn plantjes een must. Combineer een echte eyecatcher, zoals een grote palm, met kleinere soorten, zoals cactussen of vetplantjes. En vergeet ook de bloemen niet! Niets leuker en romantischer dan wat bloempjes in huis, toch?

Op die manier haal je niet alleen de natuur in huis, maar voeg je meteen ook wat extra kleur toe aan je interieur.

Zomerse spreuken

Quotes zijn hot!

(ok ok, er is zeker een kans dat te zoetsappig worden, dus kies wel de juiste voor je zomer interieur!)

interieur zomer

Ze zijn niet meer uit onze interieurs weg te denken. Het leuke is dat je ze makkelijk kan aanpassen aan de zomer, en dus perfect passen bij een zomer interieur. Ga voor een citaat dat doet denken aan een zwoele dag aan het strand en stop het in een mooie lijst.

Je kan zelfs een gallery wall aan de muur toveren door de quotes te combineren met allerlei leuke zomerse afbeeldingen.

Wedden dat jij er ook in de zomer weer een prachtig plaatje van maakt?