De keuken is voor mij een bijzondere plek, natuurlijk bereid je het eten in deze ruimte, maar in mijn geval sluit de eetkamer ook aan op de keuken. Heel leuk.

Maar het is wel een uitdaging om de keuken altijd netjes te houden. Er zijn veel leuke accessoires voor de keuken te koop, en ik houd ervan om slimme oplossingen te bedenken voor de keuken zodat opruimen weer makkelijker wordt. In dit artikel over keuken trends schrijf ik over de laatste ontwikkelingen voor deze ruimte!

Keuken trends: Pitt cooking

Pitt cooking is een relatief nieuw begrip in de kookwereld, maar de komende jaren zullen we hier al snel meer van gaan horen.

Wat deze vorm van koken bijzonder maakt, is dat de pitten op het werkblad liggen. Dit zorgt voor een extra stoere uitstraling.

keuken trends 2016
Pitt cooking is erg geschikt om in een strakke design keuken toe te passen.

Het voordeel van pitt cooking is dat je zelf kunt kiezen welke pitten er op het werkblad moeten komen en welke grootte de pitten moeten hebben.

Natuurlijke materialen en aardse kleuren

Omdat de keuken alleen maar belangrijker wordt in ons leven, spelen de kleuren, die veel invloed hebben op de uitstraling, ook een steeds grotere rol.

In de keukencollectie wordt er bij iedere keukenstijl veel gebruik gemaakt van aardse kleuren. Hierbij kun je denken aan warme kleurtinten, zoals mosgroen, vergrijsd blauw en bruin- en grijstinten.

keukentrends 2016

Daarnaast neemt ook het gebruik van natuurlijke materialen toe, zoals hout, kurk en leer. Deze kleuren en materialen zorgen voor extra warmte en bezorgen je keuken een tijdloze uitstraling. Dit is trouwens niet alleen een keuken trend 2016, ook in badkamer inrichting zie je dit terugkomen zoals ik laatst al schreef.

Creatieve decoratie

Om de keuken te veranderen in een sfeervolle persoonlijke ruimte wordt er veel creativiteit in decoratie gestopt.

Denk eens aan een deur die als krijtwand wordt gebruikt, voorraadpotten in verschillende vormen en groottes, het tentoonstellen van gedroogde kruiden en wand planken met bijvoorbeeld ingelijste posters.

Eigenlijk kan alles, zolang het maar aansluit bij de stijl van je keuken en je persoonlijke stijl.