Een bad of douche is voor veel mensen de manier om te ontspannen na een lange werkdag, het warme water laat heerlijke alle stress van je af glijden. Maar wat dacht je van de rest van de badkamer inrichting?

Het is dan fijn als je badkamer zo is ingericht die bevorderlijk is voor je ontspanning. Een steriele en zakelijke badkamer is hier toch minder geschikt voor. Met een aantal tips kun je je degelijke badkamer al een zachte sfeer geven.

badkamer inrichting

Natuurlijke materialen

Door bij het badkamer inrichten hout of andere natuurlijke materialen zoals bamboe, riet, natuurlijk steen (marmer, leisteen) in de inrichting van je badkamer te verwerken, straalt je badkamer al meer vriendelijkheid uit.

badkamer inrichten

Een houten bankje, rotanstoeltje, houten rek met geweven mandjes geven je badkamer een zachte sfeer. Maar je kunt ook met accessoires werken, gewoon wat decoratie van dit materiaal.

Badkamer inrichting zonder slingerende spulletjes

Om een sfeer van rust in je badkamer te creëren is het nodig dat je schoonheids- en verzorgingsproducten netjes opbergt.

Maak gebruik van spiegelkasten of speciale badkamermeubels. Zorg voor zoveel mogelijk kastruimte en heel belangrijk: zet je wasmanden ergens anders waar je je vaak uitkleed, bijvoorbeeld de slaapkamer!

mooie-moderne-badkamer

Mooie parfumflesjes of andere fraaie accessoires kun je wel mooi uitstallen. Op bijvoorbeeld een glazen plank boven de wastafel of in nisjes op glazen plankjes.

Kamerplanten

Planten zijn niet alleen in de woonkamer, maar ook in de badkamer sfeerbrengers.

badkamer inrichten planten

Veel planten zoals de orchidee en sansevieria voelen zich prima thuis in de badkamer vanwege de vochtige lucht. Wel moet er voldoende licht zijn. Geen enkele plant kan in het donker groeien. Kunstbloemen zijn een alternatief voor planten.

Kaarsen, geurbrander en geurstokjes

Een fijne geur in je badkamer maakt je badkamer heerlijk huiselijk. Geurstokjes geven een continue geur. Ga je in bad dan kun je een geurbrander of geurkaarsen aanzetten voor extra ontspanning.

badkamer inrichten kaarsen

Kleine kaarsjes geven je badkamer nog meer sfeer. Of gebruik speciale drijvende lampjes in bad.

Badmatten

Badmatten zijn niet alleen heerlijk zacht aan je voeten als je je tanden poetst, maar geven je badkamer ook een warme uitstraling.

badkamer-zwart-wit-rood

Ze zijn verkrijgbaar in alle kleuren en maten, dus passend voor elke stijl en inrichting.

SPA-effect in je badkamer

Wil je van je badkamer een kuuroord maken? Als je een bad hebt zonder bubbels, kun je een bubbelbadmat aanschaffen.

badkamer handdoeken opgerold

Zachte handdoeken in een rolletje geven je badkamer een luxe uitstraling.

Badkamer inrichting: tot slot

Extra tip: Let bij verlichting in de badkamer goed op de veiligheid. Plaats niet zomaar lampen in de badkamer. Lampen moeten echt aan de veiligheidseisen voldoen voor vochtige ruimtes zoals badkamers, onder andere door de vochtigheid.

Extra tip: een bubbelbad, infraroodsauna of bijvoorbeeld regendouche in je badkamer zorgen voor een verhoging van je energieverbruik. Als je je energiekosten wilt verlagen, kijk dan welke leverancier goedkope energie of een lage gasprijs heeft voor jouw specifieke verbruik. Online energievergelijkers geven gemak en extra scherpe energiedeals. Ga voor de grap eens energie vergelijken en check wat je kunt besparen. Afgelopen jaar zat ik tegen de 450 euro op jaarbasis 🙂