Bij het kiezen van de juiste vloertegel voor jouw huis, zijn er een aantal factoren waarmee je rekening moet houden. Hier zijn enkele 4 tips om ervoor te zorgen dat je de juiste vloertegel voor jouw huis kiest.

Tip 1: De kleur

Je moet proberen de kleur van jouw vloertegel af te stemmen op de hele kamer, niet alleen op de wandtegels. Denk aan apparatuur en kasten in de kamer, accentkleuren en werkbladen. Het kamerscherm kan een stijl hebben om aan vast te houden of een kleurenschema waarbij alleen bepaalde kleuren overeenkomen. Vloertegels gaan vele jaren mee, dus het is het beste om een ​​neutrale kleur te kiezen die de tand des tijds zal doorstaan.

De hoeveelheid natuurlijk licht in je kamer kan bepalen of jouw vloertegels licht moeten reflecteren (lichtere kleuren) om de kamer groter te laten aanvoelen of dat een donkerdere kleur geschikt is. Een weinig bekend feit is dat een glanzende zwarte vloertegel vaak meer vuil kunnen vertonen dan een lichtere. Natuurlijk zien glanzende er prachtig uit, maar dit is een factor die je misschien wilt overwegen.

Tip 2: Patroon en grootte

Een vloertegel kan op verschillende manieren aan de vloer worden bevestigd, zoals standaard bevestiging of steen gebonden / versprongen. Zolang je jouw tegel bevestiging plant, is alles mogelijk! Er zijn bepaalde vloertegels die verschillende afmetingen hebben en voor elke vierkante meter een modulair patroon hebben. De grootte van jouw vloertegel bepaalt hoeveel voeglijnen er op de vloer worden weergegeven, waarbij minder voeglijnen de illusie van meer ruimte creëren, wat geweldig is voor die krappe ruimtes.

houtlook tegelvloer

Tip 3: Keramiek of porselein?

Porseleinen tegels zijn sterker dan keramische tegels omdat ze dichter zijn. Hierdoor zijn porseleinen tegels ook geschikt voor gebruik buitenshuis. Het hangt echter af van het gebruik van de vloertegel die je legt of je porselein of keramiek nodig hebt. Keramische tegels zijn ingedeeld, wat aangeeft of ze geschikt zijn voor huishoudelijk of commercieel gebruik. Als je de vloer van een winkelcentrum betegelt.

Dan zou porselein nodig zijn. Als je een woonkeuken betegelt, zijn de meeste keramische tegels geschikt. Het is altijd de moeite waard om contact op te nemen met de tegelleverancier – als ze het niet weten, koop dan jouw tegels bij een ervaren en deskundige tegelleverancier. Het nadeel van het gebruik van porseleinen tegels is dat ze moeilijker te snijden en doorboren zijn vanwege hun sterkte, wat kan worden weerspiegeld in een citaat dat wordt gegeven om de tegels te leggen.

Tip 4: Natte ruimtes

Als je een vloer voor natte ruimtes betegelt, zal er een helling naar de vloer zijn richting de afvoer. Het is geen probleem om een ​​vloer met een helling te betegelen, zolang je dit element maar in de plannen verwerkt. Mozaïek Tegels die sterk genoeg zijn (zoals glasmozaïek tegels of geglazuurd porselein) zijn een uitstekende keuze vanwege hun kleine afmetingen van de mozaïektegels. Split Mosaics zijn bijvoorbeeld een ideale keuze.