Toe aan een nieuwe vloer? Dan beschik je over enorm veel verschillende mogelijkheden. Van tapijt tot laminaat. Er zijn van die vloersoorten die door de jaren heen ongekende populariteit hebben vergaard. Zo ook laminaat. Toch nog niet geheel overtuigd van je keuze? Dan helpen we je in dit artikel graag bij het maken van jouw definitieve beslissing. Hier volgen 5 redenen om voor laminaat te kiezen.

laminaat schilderen verven

1.    Gemakkelijk schoon te maken

Sommige vloersoorten zijn een absolute nachtmerrie om schoon te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een hoogpolig tapijt. Het is niet alleen onmogelijk om deze volledig stofvrij te houden, maar het absorbeert ook nog eens allerlei vuil. Hierdoor zijn dit lastige vloeren. Zeker voor mensen met kinderen, huisdieren en/of allergieën. Bij een laminaatvloer is dit gelukkig niet het geval. Een van de grootste voordelen van laminaat is dat het namelijk totaal geen vuil opneemt. Hierdoor is het zeer gemakkelijk schoon te houden – en te maken. Laminaatvloer schoonmaken? Vaak volstaat enkel stofzuigen al. Zo bespaar je enorm veel tijd en hou je de vloer gemakkelijk hygiënisch en stofvrij. Hierdoor is het de ideale vloer voor gezinnen.

2.    Zelf leggen

Ben je iemand die niet graag mensen in wilt schakelen en liever alles zelf doet? Dan is laminaatvloer echt iets voor jou. Laminaat is namelijk heel gemakkelijk zelf te leggen. De meeste laminaatvloeren werken volgens een zogenaamd kliksysteem. Hierdoor kun je de planken gemakkelijk in elkaar klikken om een prachtige vloer te creëren. Zelfs wanneer je zelf fysiek niet in staat bent om laminaat te leggen, is er altijd wel iemand in je omgeving die dit wel kan. Hierdoor is het vrijwel nooit nodig om een professional in te schakelen en bespaar je eenvoudig op de legkosten.

3.    Groot aanbod

De populariteit van laminaat is ook de leveranciers niet ontgaan. Hoe groter de vraag, hoe groter ook het aanbod zal worden. Hierdoor zijn er vandaag de dag enorm veel laminaatvloeren verkrijgbaar. In werkelijk alle soorten en maten. Bovendien is de technologie door de jaren heen ook enorm ver doorontwikkeld. Hierdoor is er altijd wel een laminaatvloer die bij je past. Zowel op het gebied van uitstraling als kwaliteit en prijs.

4.    Budgetproof

Wanneer je niet al te veel te besteden hebt en toch toe bent aan een nieuwe vloer, dan is laminaat bijna altijd de beste keuze. Laminaat is namelijk in alle prijscategorieën verkrijgbaar. Voor een paar tientjes kan je al een prachtige vloer leggen. Bovendien doet dit ook niet af aan de levensduur, want die is door de jaren heen steeds langer geworden.

5.    Levensecht

Veel mensen zijn verliefd op de uitstraling van een echte houten vloer, maar vinden het onderhoud van deze vloeren een groot nadeel. In dat geval is laminaat een prima alternatief. Dankzij de nieuwste technologieën is laminaat namelijk bijna niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer. Daardoor geniet je van de uitstraling van een houten vloer, zonder de bijkomende nadelen.