De badkamer is een belangrijke ruimte voor iedereen. Je brengt er best veel tijd in door. Daarom is het zonde als jouw badkamer een hele saaie uitstraling heeft! (Eiken)houten meubels voegen ontzettend veel sfeer aan je badkamer toe. En dat kan alleen maar een positief effect hebben op hoe jij je dag begint. Met zoveel stijlen en ontwerpopties, kan het soms uitdagend zijn om de juiste houten badkamermeubels te kiezen die bij je ruimte passen. Lees daarom deze tips om jouw eigen stijl te creëren met de perfecte houten badmeubels in je droombadkamer.

1. Ken je ruimte

De eerste stap bij het ontwerpen van een badkamer is weten wat je wilt. Het is daarom bij het kiezen van houten badkamermeubels heel belangrijk om jouw badkamerruimte goed te kennen. Dit zal je helpen meubels te vinden die precies de juiste maat hebben. Het is heel waardevol om zoveel mogelijk inspiratie op te doen via online blogs, tijdschriften, Pinterest en andere media. Bewaar je ideeën en gebruik dit om de juiste stijl van houten meubilair voor jouw badkamer te vinden. Door de beschikbare ruimte eerst goed op te meten, weet je ook precies hoeveel ruimte je hebt voor de meubels die je wilt aanschaffen.

Onthoud dat houten meubels een aanvulling moeten zijn op de basis van je badkamerruimte. Als je bijvoorbeeld de tegels niet verandert, let er dan goed op dat de meubels die je uitkiest goed passen bij de tegels en kleurenschema van de badkamer.

badkamer idee bad

2. Investeer in opslag

Het toevoegen van houten badkamermeubels aan je badkamer, geeft een mooi contrast en zorgt zo voor een aardse of meer natuurlijke sfeer. Het brengt de natuur een beetje dichterbij, terwijl het er zowel stijlvol uitziet. Deze ‘warmere’ elementen vullen de badkamer meer met kleur, wat er weer voor kan zorgen dat de badkamer er iets voller uitziet. Daarom is het slim om te kijken naar houten meubels waarin je alle losse voorwerpen netjes in kan opbergen, daarmee breng je namelijk weer meer rust terug. Een prachtige houten kolomkast kan de perfecte aanvulling zijn in een badkamer waar je een beperkt vloeroppervlak hebt.

hoek badkamer ideeen

3. Accessoires

Zijn houten meubels net iets too much? Maar wil je wel enkele houten elementen aan je badkamer toevoegen? Dan zou je kunnen kiezen voor houten badkameraccessoires. Dit is wat subtieler, maar aantal van deze accessoires bij elkaar kunnen toch een flink esthetisch verschil maken. Sommige accessoires, zoals een houten toiletbril, een tandenborstelhouder of een zeepbakje, zouden interessante keuzes kunnen zijn.

4. Onderhoud

Hout is een natuurlijk product. Houten badkamermeubels worden vaak geseald en gelakt om het waterafstotend te maken. Om de klassieke houten meubelen echter te beschermen tegen de elementen, dien je ervoor te zorgen dat ze niet onder water blijven staan of langdurig aan vocht worden blootgesteld. Het is ook belangrijk om houten oppervlakken te beschermen tegen chemicaliën zoals nagellak verwijderaars, haarverf, parfum, noem maar op. We raden je aan om houten oppervlakken na gebruik altijd droog te vegen. Als je tenslotte een badkamerreinigingsproduct gebruikt, kunt je het beste voor gebruik controleren of deze geschikt is voor houten meubelen.

5. Budget

Er is een ruim aanbod aan houten badkamermeubels en accessoires in verschillende stijlen, materialen, kwaliteit, bruikbaarheid en prijzen. Het grote en uiteenlopende aanbod maakt de uitdaging groter om de juiste badkamermeubels te vinden die die bij jouw stijl passen én budget passen. Echt (eiken)hout is natuurlijk ontzettend mooi en heeft echt een unieke uitstraling, maar kan ook kostbaar zijn.  Als je wel heel erg van de textuur en uitstraling van hout houdt, maar het moet tegelijkertijd praktisch en betaalbaar zijn, dan kun je ook perfect kiezen voor meubels gemaakt van MDF-materiaal met een light wood fineer of kleur met houtstructuur.

Wij hopen dat we je hebben geholpen met jouw keuze voor een houten badmeubel. Deze tips zijn natuurlijk maar een advies. Ga vooral veel rondkijken en vergelijken, zodat je in no-time je droombadkamer kunt realiseren!