Wil je meer sfeer creëren in de woonkamer? Daar zijn veel mogelijkheden voor. Neem er zeker even de tijd voor, want het zonde als je een woonkamer zonder karakter en sfeer hebt. Gelukkig is het vrij eenvoudig om gezelligheid toe te voegen. Dit zijn onze tips!

Juiste meubels kiezen

Let met name op de keuze voor de meubels in je interieur. Dit zijn grote items in huis, wat dus betekent dat ze allesbepalend zijn voor de sfeer. Neem nu de bank. Kies een design in een warme kleur, en het liefst van stof. Banken voegen zo namelijk een knus karakter toe aan de woonkamer. Ook helpt het om voor een goede bank te kiezen, waarop je het liefst zoveel mogelijk tijd doorbrengt. Zo vormt de zithoek de centrale plek in huis. Goede lounge banken maken dat je het liefst altijd in dat gezellige hoekje zit. Ga op zoek naar een ideaal ontwerp, in je favoriete kleur bijvoorbeeld.

Sfeer aan de muur

Aan de muur kun je veel decoratie kwijt. Maak daar dan ook zeker gebruik van! Kale muren maken namelijk dat je woning ongezellig oogt. Dat betekent dat je flink kunt uitpakken met versieringen aan de muur. Hang wat wandplanken op, waarop je verschillende accessoires plaatst. Plantjes, fotolijstjes en beeldjes bijvoorbeeld. Of hang leuke posters aan de muur, in kenmerkende kleuren of met een duidelijk thema. Zo is er altijd iets leuks om tegenaan te kijken.

Sfeer aan de muur

Persoonlijke accessoires in huis

Met name persoonlijke accessoires zorgen voor karakter in huis. Denk aan foto’s van je gezin, of mooie vakantiekiekjes aan de wand. Ga op reis op zoek naar souvenirs, die je een unieke plek kunt geven in huis. Zo haal je in huis wat vrijwel niemand anders heeft. Een interieur mag namelijk best een beetje bijzonder zijn!

Gezellige verlichting

De verlichting in huis doet veel voor de sfeer. Heb je enkel een plafondlamp in het midden van de kamer hangen? Er is veel meer mogelijk. Creëer verlichting in hoekjes, met staande lampen en wandlampjes. Of zet een tafellamp neer, op de eettafel en het tv-meubel. Zorg dat je gele verlichting kiest, in plaats van wit. En voorkom dat de lampen te fel zijn. Je kunt maar beter meerdere, wat minder felle lampjes in de woonkamer plaatsen.

Kaarsen voor gezelligheid

Tot slot zijn kaarsen grote sfeermakers in huis. Steek het liefst elke avond wat kaarsjes aan! Op de bijzettafel, eettafel, kast of vensterbank – je kunt ze op allerlei plekken kwijt. Wissel ook zeker af tussen verschillende type kaarsen, voor meer variatie.