kerst-interieurHeb jij ook zo’n zin in een gezellig huis met kerst? De kerstdagen staan voor de deur. Dat betekent tijd om een top 15 kerst interieur ideeën toplijstje te maken!

Met kerst overheersen de kleuren rood, goud, zilver, bruin, wit en groen. Vooral de combinatie zorgt voor een warm geheel.

 

 

Vooraf nog een leuke app die goed van pas kan komen tijdens Kerst: Giftomatic. Dat is een gratis app waarmee je een cadeaukaart kunt geven. “Dat is een saai cadeau” hoor ik je denken. Maar deze moet je echt even proberen. Je kunt namelijk een grappige video maken met het gezicht van de ontvanger erin. Hilarisch! Daarna kun je ook nog producten als cadeausuggestie klaarzetten.

 

Tips voor een te gek kerst interieur

 1. Pak een mooie glazen vaas, het liefst een grote, en vul deze met kerst materiaal. Dat kan van alles zijn. Mooie dennenappels (leuk idee om je kids die te laten verzamelen), kerstslingers, kerstballen, kersttakken, hele kleine cadeautjes zoals ingepakte luciferdoosjes, of een mix van alles dat het kerstgevoel bij je oproept.
 2. Kerstlampjes langs het raamkozijn doen het vaak goed.
 3. Rijg een set dennenappels aan elkaar met naald en draad. Spuit ze in een kleur die in je woonkamer past en hang deze op of leg het geheel onder de boom.
 4. Een plateau met kaarsen gevuld met ander kerstmateriaal doet het altijd goed. Zelfs als je deze op de grond zet. Je kunt ook eens kijken naar de beste led kaarsen.
 5. Haal je (oude) knuffels van boven en zet ze in een hoek. Geef ze een leuk kerststrikje, leg er op speelse wijze wat kerstballen bij, of juist een mini kerstboompje, en het geeft een heel warm en gezellig gevoel. Helemaal als er wat knuffels van je kids bij zitten die eigenlijk uit beeld zijn geraakt.
 6. Koop een leuk kerst tafelkleed. Omdat de tafel vaak heel prominent in beeld is, zorgt dit voor een heel ander beeld in je huiskamer.
 7. Toen ik klein was hadden mijn ouders altijd een hoekje met allemaal kerstman- en sneeuwpop kaarsen. De kaarsen werden nooit aangestoken omdat het een te leuke verzameling was. En als ze naar buiten keken hadden we “extra kans op sneeuw” 😉
 8. Koop een setje leuke raamstickers, en verdeel het raam in meerdere vierkanten met rode tape. Plak de stickers er op speelse wijze tussenin.
 9. Een etagère is vaak toch wel de leukste manier om je kerstkransjes en andere lekkernijen te presenteren. Het enige nadeel is dat ze zo erg in het zicht liggen dat het sneller op is…
 10. Heb je een schilderij hangen? Een klein kerstmutsje op de hoek ziet er vrolijk en speels uit. Je kunt er ook een slinger omheen hangen maar dat kan ook wat rommelig gaan ogen.
 11. Heb je (tussen)deuren met glas? Er zijn spuitbussen waarmee je een sneeuweffect kunt creëren. Dat kan een leuk en gezellig effect geven.
 12. Je kerstboom staat in een van riet gevlochten mand veel leuker dan in een viezige pot.
 13. Kerstlichtjes die indirect licht geven, zorgen vaak voor een warme uitstraling. Vooral in de wat donkerdere hoekjes.
 14. Dim je lichten en verlicht je huiskamer met kaarslicht! Hoe meer hoe beter. Als je je licht niet kunt dimmen kun je overwegen een doek (rood?) voor het directe licht te plaatsen.
 15. Kerstkaarten móét je inzetten als decoratiestuk! Hang ze op op een mooie plek en in een mooie houder. Als je er geen wilt kopen kun je ook zelf iets maken met een koord. Maar je hebt ook leuke stervormige of kerstboomvormige kaarthouders!

Tot slot nog een tip om er een gezellige kerst van te maken, stuur een leuk whatsapp bericht met kerstfilmpjes!