De vloer in je huis kan de uitstraling van een kamer maken of breken. Het is een van de belangrijkste elementen om rekening mee te houden bij het verbouwen van je huis, maar ook het bouwen van een nieuw huis. Er zijn veel verschillende soorten vloeren om uit te kiezen, zoals PVC visgraat, waardoor het moeilijk kan zijn om te beslissen welke optie geschikt is voor jouw huis. Daarom lichten wij hier een aantal mogelijkheden voor je toe!

visgraat vloer

PVC vloer

Een groot voordeel van PVC vloeren is dat ze nat mogen worden. Daarnaast zijn ze ook geschikt voor vloerverwarming. Deze combinatie maakt dat een PVC vloer in de badkamer een perfect keuze is. Maar hier houden de voordelen niet mee op! PVC vloeren kunnen ook nog eens tegen een stootje én ze zijn geluidsdempend. Aangezien alles mogelijk is qua uitstraling, zien wij geen reden om niet voor deze vloer te kiezen.

PVC vloer

Keramische tegel

Keramische tegels zijn een populaire keuze voor vloeren en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Keramische tegels zijn duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, waardoor ze ideaal zijn voor druk bezochte ruimtes zoals keukens en badkamers. Deze tegels zijn er in een breed scala aan stijlen, kleuren, maten en vormen. Er is dus voor ieder wat wils.

Hardhouten vloer

Hardhouten vloeren zijn een andere populaire keuze. Deze vloer kan worden geschuurd, opnieuw afgewerkt of gebeitst. Toch kan het een uitdaging zijn om deze vloer goed te onderhouden. Hardhouten vloeren zijn er in een breed scala aan kleuren, afwerkingen en nerven. Er zijn veel soorten hardhouten vloeren beschikbaar waaronder plank, strip en parket. De meest voorkomende soorten materialen die worden gebruikt voor hardhouten vloeren zijn eiken-, esdoorn-, dennen-, kersen- en walnotenhout.

Laminaat houten vloeren

Laminaat houten vloeren zijn gemaakt van een aantal op hout gebaseerde lagen. Vervolgens zit er nog een laag van bedrukt papier. Dit geeft de vloer een prachtig uiterlijk. Het is duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, waardoor het een goede keuze is voor drukke huishoudens. Laminaat is ook relatief goedkoop in vergelijking met andere soorten vloeren, maar het ziet er nog steeds uit als echt hout.

laminaat natuur hout

Luxe vinyl

Luxe vinyl is een geweldige keuze voor mensen die de uitstraling van hout willen, maar niet het onderhoud. Het is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden en kan over het algemeen worden gebruikt in keukens en badkamers. De meeste van deze vloeren zijn namelijk waterbestendig, maar let op, dat betekent niet waterdicht!

Natuursteen tegel

Natuursteen tegels zijn een populaire keuze. Deze tegels zijn duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Natuursteentegel is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, vormen en patronen. Je kunt er een kiezen die het beste bij je interieur past. Ze werken uitstekend in keukens, badkamers en andere delen van het huis waar vocht aanwezig kan zijn. Daarnaast kunnen ze worden gebruikt als wandbekleding of als achterspatten rond je keukengootsteen of bad-/doucheruimte voor extra stijl.