Anno 2019 werken er steeds meer mensen gemiddeld 1 keer per week vanuit huis. De meesten ervaren nog wel moeite betreft het creëren van de juiste werksfeer. Het kantoor gevoel mist nog bij de meesten. Thuiswerken kent zowel voor- als nadelen. Een paar tips omtrent het efficiënt en effectief thuiswerken lees je hieronder.

Tip 1: Creëer een aparte kamer

De meeste thuiswerkers werken vanuit hun slaap-of woonkamer. Dit geeft vaak niet het gevoel dat je aan het werken bent wat vervolgens voor afleiding kan zorgen. Zo ben je ook geneigd om je privézaken tijdens het werk onder aandacht te brengen. Scheid je privéleven met je werk.

houten opbergrek

Ongestructureerde en slordige ruimtes kunnen de werkzaamheden negatief beïnvloeden. Vooral bij thuiswerkers is het belangrijk om gestructureerd en netjes te werken. Zo voorkom je onduidelijkheden en blijf je waken over de kwaliteit van de werkzaamheden. Het kan handig zijn om een houten opbergrek te gebruiken om zo een bepaald structuur in de kamer aan te brengen. Zo kan je slordigheid voorkomen, waardoor je kan focussen op je werk.

Tip 3: Schaf kantoormeubelen aan

Het aanschaffen van kantoormeubelen kan de sfeer nog beter beïnvloeden. De juiste bureaustoel en een bureau kan ervoor zorgen dat jij je prettiger voelt, waardoor jij productiever aan de slag kan gaan. Een laptop, een telefoon- liever eentje wat speciaal voor werk is – en

Tip 4: Vermijd afleidingen

Als je kiest om thuis te werken, dan verwacht je baas of leidinggevende ook dat je daadwerkelijk bezig bent met het werk. Het inplannen van afspraken zal niet meehelpen in je concentratie en productiviteit.

Tip 5: Werk wanneer niemand thuis is

Een drukke huis met je partner en/of kinderen kan best storen. Probeer ook te genieten naast het werken. Zo kan je beter focussen op je werk en vermijd je eventuele afleidingen.

Tip 6: Breng spullen vanuit het kantoor mee

Om de sfeer wat interessant en uitdagend te maken, kan het lonen om bepaalde spullen van het kantoor mee te nemen. Zo krijg je het gevoel alsof jij daadwerkelijk achter je bureau op het kantoor bezig bent met je werkzaamheden.

Spullen zoals: een pen met de logo van het bedrijf, een schrift met de logo van het bedrijf en andere spullen wat jou een gevoel geeft alsof je op het kantoor bent met je gezellige collega’s.

Kortom, met deze 6 tips zou jij productiever en efficiënter thuis moeten werken!