Geld lenen voor een verbouwing
Comfortabel wonen is voor iedereen belangrijk. Soms is je huidige woning te klein geworden en heb je plannen om bijvoorbeeld een dakkapel te laten plaatsen of wil jij je huis groter maken door er een stukje aan te bouwen. Niet elke woning kan natuurlijk vergroot worden, maar in de meeste gevallen zijn er bijzonder veel mogelijkheden.
Zelf hebben wij de badkamer laten verbouwen (wil ik een artikel over schrijven binnenkort) en hebben we ook een nieuwe houten schutting geplaatst. Ook heb ik niet lang geleden glas in het plafond van de serre laten plaatsen.
Verbouwingen zijn wel altijd prijzig, en het kost best wat stress en regelwerk. Wat overigens al begint bij het aanvragen van offertes, want welke partijen nodig je uit en hoe kies je de juiste aannemer?
Je zult daarnaast over voldoende vermogen moeten beschikken wil je de verbouwing kunnen realiseren. Misschien kun je wat geld van familie lenen of juist besluiten om geld te lenen bij een bank. Dit artikel gaat over hoe je dat kunt doen en waar je moet zijn. Dat kan overigens ook handig uitkomen voor als je een tweede huis zou willen kopen.
Diverse leenvormen
Er zijn een aantal leningen waar je uit kunt kiezen wanneer je gaat verbouwen. Zo is er de mogelijkheid om een persoonlijke lening af te sluiten. Je leent een vast geldbedrag en je lost maandelijks een bepaald bedrag af tegen een vaste rente. Het is wat mij betreft een prima manier om geld te lenen, aangezien je altijd duidelijkheid hebt en daarmee weet je waar je aan toe bent.
Wanneer je structureel wat meer financiële bewegingsvrijheid nodig hebt, kun je ook kiezen voor een doorlopend krediet. Met deze leenvorm leen je eveneens een geldbedrag maar wel met de mogelijkheid om afgeloste bedragen weer op te nemen. Voor deze lening betaal je een variabele rente. Nadeel van deze leenvorm is dat je nooit helemaal weet wanneer de lening is afgelost, maar je hebt wel weer veel flexibiliteit.
Je hypotheekbedrag verhogen
Vaak is de meest voordelige manier om geld te lenen het verhogen van je hypotheekbedrag. Je betaalt hier vaak de laagste rente voor. Je hoeft hiervoor niet perse langs de notaris. Uiteraard kun je alleen je hypotheek verhogen wanneer je voldoende geld hebt om de stijgende maandlasten te kunnen betalen.
Energiebesparende investeringen
Tenslotte is er ook nog de energiebespaarlening. Met deze regeling kun je diverse energiebesparende investeringen financieren. Je kunt een bedrag van maximaal € 25.000,00 lenen en je betaalt voor deze lening een vaste rente. Deze lening kun je bijvoorbeeld afsluiten wanneer jij je huis besluit te isoleren of wanneer je zonnepanelen laat aanbrengen.