Veel mensen denken bij stijlvolle interieurinrichting niet direct aan kunststof. Toch is een acrylaat plaat (ook bekend onder de merknaam Plexiglas plaat) een elegant materiaal dat een unieke uitstraling aan jouw interieur geeft. Het materiaal is licht van gewicht, eenvoudig te bewerken en onovertroffen helder. Door het bijvoorbeeld te combineren met LED licht zijn er talloze toepassingen die passen in elk huis! Maak kennis met 5 verschillende soorten.

Acrylaat Signature

Bij dit materiaal wordt er stijlvol textiel in het acrylaat gegoten. Dit geeft een luxe uitstraling  en wordt veel gebruikt als design kunststof. Het materiaal is zelfs te personaliseren door eigen textiel aan te leveren.

LED geschikt acrylaat

LED is als technologie inmiddels niet meer weg te denken in ons interieur. Dit energiezuinige en fraaie licht kan perfect gebruikt worden in combinatie met acrylaat. Het licht kan van de achterkant of zijkant komen om zo een mooie gloed te geven.

Acrylic Couture

Net als Acrylaat Signature is bestaat dit Acrylic Couture uit speciale inlays in het acrylaat. Het verschil zit in het type materiaal dat er in gegoten wordt. Bij Acrylic Couture is dit bijvoorbeeld koperdraad of natuurlijke inlays zoals donsveertjes. We zien het ook veel toegepast worden in keukens.

Dual Satin

De naam zegt het al, deze acrylaatsoort heeft een satijnen gloed. Doordat het materiaal niet helemaal doorzichtig is krijg je een soort van matglas uitstraling. Deze subtiele uitstraling maakt het uitermate geschikt voor de meest uiteenlopende soorten interieurs,  maar ook bijvoorbeeld voor (kast)deuren.

Gerecycled acrylaat

Een duurzame acrylaatsoort mag in dit rijtje niet ontbreken. Gerecycled acrylaat heeft dezelfde eigenschappen als nieuw materiaal. Dit betekent dat het eenvoudig te bewerken is, te zien in onderstaand voorbeeld. Het is dus heel goed mogelijk om er tafels en andere accessoires van te maken. Maar de belangrijkste eigenschap is uiteraard dat dit acrylaat het resultaat is van een volledig circulair proces en daardoor minder impact heeft op het milieu.