Dé manier waarop je het hele jaar door van de tuin kunt genieten is door een houten overkapping te plaatsen. Dit zorgt voor extra leefruimte bij je huis, waar je altijd droog kunt zitten. Bovendien is het een perfecte plek om spullen droog op te bergen. In dit artikel vertellen we je meer over wat er komt kijken bij het maken van een houten overkapping.

Een extra stukje leefruimte

Voor je begint met het maken van een houten overkapping, is het belangrijk om je goed te bedenken hoe je deze wil gaan gebruiken en wat de beste plek is. Wanneer je de overkapping aan het huis vast maakt, wordt het echt een verlengde van de woonkamer. Soms is het slimmer om de overkapping elders in de tuin te plaatsen. Dat kan te maken hebben met het zicht, maar ook met de ruimte en de lichtinval.

Zelf maken of uitbesteden?

Als je eenmaal weet hoe groot de overkapping wordt en waar je hem in de tuin gaat plaatsen, dan ben je er nog niet. Hoeveel werk je er daarna nog aan hebt, hangt vooral af van wie de overkapping gaat bouwen.

Je kunt:

  • de overkapping zelf bouwen met een bouwtekening. Het hout van de houthandel bewerk je daarbij ook zelf.
  • de overkapping bouwen met een kant-en-klaar bouwpakket. Minder werk, maar nog steeds een hele klus.
  • de overkapping laten bouwen door een professional. Een stuk minder werk, maar daar hangt uiteraard wel een prijskaartje aan.

Op zoek naar het beste hout

Ga je zelf aan de slag? Gaaf! Je kunt de overkapping dan precies naar wens maken en dat heeft veel voordelen. Zorg er in ieder geval voor dat je goed hout gebruikt dat lang mee gaat. Je wilt immers nog jarenlang van je houten overkapping kunt genieten.

Om jezelf wat gesjouw te besparen, kun je tuinhout bestellen bij een online houthandel. Zij selecteren het beste hout en bezorgen dat bij jou thuis. Dat scheelt! Bovendien verkopen zij vaak ook allerlei andere benodigdheden voor het maken van een overkapping en kunnen ze je waar nodig voorzien van goed advies.

Maak er iets moois van

Denk ook na over de inrichting van je houten overkapping. Een dressoir of kastje kan extra opbergruimte geven voor (klus)spullen of tuinkussens bijvoorbeeld. En je wil natuurlijk ook een fijne zitplek creëren. Deze kun je inrichten met een tuinset of een loungebank. Met wat fijne kussens erbij is het daar het hele jaar door goed toeven!

Tip: Lees ook ons artikel met 6 voordelen van een terrasoverkapping