badkamer wandtegelsHet lijkt vooraf een simpele klus, maar blijkt tijdens het proces van de badkamer verbouwing toch vaak een knelpunt: de wandtegels. Er zijn enorm veel badkamer wandtegels te vinden op de markt. Om te voorkomen dat je uiteindelijk de verkeerde tegel kiest die niet bij de sfeer van de badkamer past, geef ik je graag tips voor het uitkiezen van de perfecte wandtegels.

Kijk eens hier als je heel veel badkamer voorbeelden wilt bekijken.

Kleurstelling en tegelformaat badkamer wandtegels

Bedenk vooraf welke kleurstellingen en designs je mooi vindt. Ook het tegelformaat kan je badkamer direct een andere uitstraling meegeven. Heb je al een stijl in gedachte, dan kun je in een showroom al direct kijken naar wandtegels die hierbij passen.

Kies een gespecialiseerd bedrijf

Kies voor een gespecialiseerd bedrijf dat zowel de vloer- als de wandtegels voor de badkamer levert, zodat beide tegels uit dezelfde serie komen of in dezelfde kleur geleverd kan worden. Zo weet je zeker dat de vloertegels bij de wandtegels passen!

De tegels snijden

Ga je de tegels zelf bewerken? Wandtegels worden meestal geknipt of gesneden. Gebruik hiervoor een snijtafel en teken de tegels eerst af met een scherp potlood. Door de tegel wat vochtig te maken stoft deze minder tijdens het snijden of knippen.

Prijs van de wandtegel

Niet geheel onbelangrijk: kijk ook naar de prijs. Vele badkamerspecialisten hebben de mooiste wandtegelcollecties van bekende merken, maar een nieuwe badkamer kost al snel veel geld. Laat daarom offertes maken bij verschillende bedrijven, zodat je een duidelijk kostenplaatje hebt.

wandtegels voor de badkamer