Je slaapkamer is pas echt compleet met het juiste beddengoed, dat zie je meteen. Als de kleur en de stijl van kussens en dekens klopt met de rest van het interieur, dan vormt alles tezamen een mooi geheel. Bovendien draagt goed beddengoed ook nog eens bij aan een betere nachtrust. Win-win dus!

beddengoed slaapkamer

Mooi én comfortabel beddengoed

Een dekbedovertrek is natuurlijk voor uiterlijk vertoon, maar kan zeker ook bijdragen aan je comfort. Je voorkeur qua materiaal is heel persoonlijk en kan per seizoen verschillen. Kies voor goed ademend materiaal zoals katoen of linnen bijvoorbeeld, juist voor een extra warm exemplaar van flanel. Het juiste materiaal gevonden? Dan kun je op zoek naar een mooi design in de perfecte kleuren voor jouw slaapkamer.

kussens en dekens

Bescherm je matras

Iets wat je niet ziet, maar wat wel echt is aan te raden is een waterdichte matrasbeschermer. De naam van dit product doet wellicht denken aan een dekmatras, maar is juist het tegenovergestelde. De matrasbeschermer plaats je namelijk ónder je matras, om lattenbodem en matras te beschermen. Je matras zal hierdoor minder schuiven en dus ook niet snel beschadigen. Omdat de beschermer waterdicht is zal ook de lattenbodem een stuk langer goed blijven.

kleurrijk beddekgoed slaapkamer

Nog niet genoeg voordelen? De ventilatie tussen de latten van de bedbodem en het matras is met een matrasbeschermer ook een stuk beter.

Het kiezen van beddengoed is heel persoonlijk

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen draagt ieder onderdeel van je bed en beddengoed dus bij aan een goede nachtrust. En dat terwijl we op dat gebied vaak niet verder kijken dan een matras! Het is dus de moeite waard eens goed advies in te winnen over jouw persoonlijke slaapcomfort.

beddengoed kiezen

Test matrassen en beddengoed eens uit in een winkel. Vergelijk verschillende materialen, maar bijvoorbeeld ook het gewicht van een deken en de hardheid van het hoofdkussen.

TIP: Laat ook je partner zelf kiezen welk beddengoed het meest comfort biedt. Dan eindigen jullie wellicht niet onder hetzelfde beddengoed, maar zullen jullie beiden wel een stuk beter slapen ‘s nachts!