besparen op interieur bij huis inrichten

Je huis inrichten is sowieso prijzig, dus besparen op interieur is wel zo prettig. Het wordt namelijk bijna altijd duurder dan je vooraf dacht. Ik hoop dat ik je met de onderstaande tips kan inspireren om leuke spullen te kopen, maar toch nog op vakantie te kunnen 😉

Mijn absolute nummer 1 tip?

Dat is om eens rond te neuzen op sites als Ali Express en eBay. Beide sites hebben echt een mega aanbod aan accessoires en spullen. Vaak van hele goede kwaliteit voor een fractie van de prijs.

Ali Express ken je misschien nog niet. Zij zijn hard op weg de grootste webshop van de wereld te worden, en is een bedreiging voor Amazon. De verzendtijd is wat langer, vaak tussen de 10 en 30 dagen, maar je betaalt geen verzendkosten! De Chinese overheid betaalt dat om de interne economie een boost te geven. Ik heb er al een keer of 15 besteld, en ben nog nooit ontevreden geweest.

eBay ken je vast al wel. Ze hebben ook een enorm aanbod, en zijn trouwens eigenaar van het Nederlandse Marktplaats.nl. Ik shop er geregeld, en de keuze is heel groot. Je kunt altijd wel voor kwaliteit of iets goedkopers gaan, maar eigenlijk altijd beter geprijsd dan in de Nederlandse winkels.

Besparen op interieur

Besparen op interieur gaat heel snel als je onderstaande tips implementeert. De eerste zeer effectieve tip is om maandelijks op je energie te besparen. Vergelijk energieprijzen om zo bij de aanbieder uit te komen die voor jou het beste aanbod heeft!

 • Check allereerst eens de prijsvergelijker voor energie, je kunt vrij eenvoudig elke maand een paar tientjes besparen.
 • Xenos, Leenbakker en Kwantum stomme winkels? Echt niet! Oké, wij hebben ons bed, kasten en ander meubilair daar niet gekocht. En dat zullen we ook niet snel doen. Maar qua accessoires en praktische spulletjes is er veel te koop dat er ook echt leuk uit ziet. Spullen waar je normaal de Ikea voor bezoekt, en waar ze veel (te veel!) geld op verdienen.
 • Beding extra korting bij een lange levertijd.
 • Duur is echt niet altijd beter. Wij zijn zo vaak spullen tegengekomen die we elders 30 % tot 70 % goedkoper hadden gezien. Ga dus niet té snel over 1 nacht ijs. Vergelijk altijd goed, op een bedrag van 500 euro is zo’n voordeel van 30 % als snel een dagsalaris!
 • Vergeet niet op marktplaats te kijken. Vooral voor spullen waarvan je het niet zo erg vindt als ze 2e hands zijn is dat een prima methode.

besparen op interieur

 • Stel vooraf een budget op. Je hoeft je er per item heus niet aan te houden. Maar je zult merken dat je automatisch op zoek gaat naar een balans. Als je voor 3 producten 50 % over je budget heen bent gegaan, dan wordt je voor de 4e en 5e duidelijk kritischer over de prijs.
 • Onderhandel! Er zijn legio methodes om te onderhandelen. De tips waar ik veel aan heb gehad zijn: niet te enthousiast doen, aangeven dat je “hem elders ook gezien hebt”, en combideals werken al helemaal goed.
 • Geef aan bij de koper dat je je nog aan het oriënteren bent en niet van impulsaankopen houdt. Hij zal zich geweldig voelen als hij je toch kan laten kopen, en waarschijnlijk bereid net iets meer korting te geven.
 • Vergelijk prijzen op het internet. Beslist.nl is een prima website, maar googlen op de productnaam werkt ook goed.
 • Loop eens een kringloopwinkel binnen en laat je verrassen.
 • Houd sites als Groupon en iBood in de gaten, daar komen zo nu en dan hele scherpe aanbiedingen voorbij. (denk aan prullenbakken, koffiezetapparaten, wand decoratie, loungesets etc)
 • Je kunt ook kijken op de woonafdeling van Bol.com die hebben soms ook erg scherpe aanbiedingen.

Ga je een van deze tips uitproberen? Of heb jij zelf nog tips om te besparen op interieur? Post ze hieronder.