Er zijn enorm veel verschillende situaties waarvoor je kunt kiezen om betonpoeren te gebruiken. Deze betonpoeren bestaan tegenwoordig ook nog eens uit enorm veel verschillende uitvoeringen. Bovendien is het ook logisch dat deze in verschillende maten verkrijgbaar zijn. Als je op zoek gaat naar betonpoeren voor je klus, is het uitermate belangrijk dat je kijkt naar de beste kwaliteit. De poeren worden namelijk gebruikt voor de fundering van een project. Als de poeren niet goed genoeg zijn, kan de hele fundering gaan verzakken, waardoor bijvoorbeeld een heel tuinhuis kan verzakken. Kijk daarom altijd naar de juiste kwaliteit en bestel je betonpoeren bij een betrouwbare webshop, zoals bijvoorbeeld Wovar.

Wanneer gebruik je betonpoeren?

Er zijn enorm veel verschillende situaties waarin je betonpoeren van Wovar kunt gebruiken. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt voor het realiseren van een veranda, tuin overkapping of schuur. Tevens kan het ook voorkomen dat je een betonpoer gebruikt voor de bouw van een speeltoestel of zelfs buitenmeubels. De functie van de betonpoer is in beide situaties duidelijk. Het zorgt ervoor dat de fundering goed is, zodat de objecten op een goede manier kunnen blijven staan. Hierdoor wordt de kracht van de schuur of het speeltoestel dichter bij de aarde gebracht, waardoor het toestel veel sterker is. De betonpoer zorgt er direct voor dat je niet bang hoeft te zijn dat het project gaat verschuiven.

Gebruik een betonpoer als opwaai- of stormanker

Zoals we eerder al hebben aangegeven, kun je een betonpoer voor veel verschillende situaties gebruiken. Een van deze situaties is het gebruik als opwaai- of stormanker. De betonpoer wordt namelijk in de grond vastgezet en is erg zwaar. Als het vervolgens gaat stormen is de kans enorm klein dat het object valt. De betonpoer zorgt er in dit geval voor dat het bouwwerk op zijn plek blijft staan. Ben je op zoek naar een geschikte betonpoer voor jou klus? Kijk dan eens in het assortiment van Wovar. Hier vind je namelijk een grote verscheidenheid aan kwalitatief goede betonpoeren.

Verschillende soorten en maten betonpoeren

Betonpoeren zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. Zorg er daarom altijd voor dat je precies weet welke betonpoer je nodig hebt voor je klus. Welke je precies nodig hebt voor je klus is afhankelijk van het bouwwerk dat je op de fundering gaat plaatsen. Als je een metalen of aluminium frame hebt dat op de betonpoer komt te staan, kies je voor een variant met vier schroefhulzen. De aluminiumplaat die op de poer komt heeft namelijk vier gaten. Deze dienen op de betonpoer bevestigd te worden. Heb je een houten staander? dan kies je voor een betonpoer met een enkele schroefhuls. Om de afwerking er zo mooi mogelijk uit te laten zien, kies je voor een betonpoer met dezelfde dikte als de houten paal. Zo sluit het zo mooi mogelijk op elkaar aan.

 

Plaats de betonpoeren zo zorgvuldig mogelijk

Ga je een mooie terrasoverkapping plaatsen in de tuin? Zorg er altijd voor dat de betonpoeren op de juiste plek geplaatst worden. Het is belangrijk om voordat de klus begint de juiste afmetingen goed inzichtelijk te hebben. Zo doe je er bijvoorbeeld goed aan om touwtjes te spannen met de plekken waar je de palen de grond in wilt slaan. Als je de verkeerde afmetingen neemt, kan het zijn dat de terrasoverkapping scheef komt te staan. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Het kan ook altijd helpen om een bouwtekening te volgen. Hierin staat namelijk exact aangegeven hoe je de bouw moet realiseren. Zo weet je zeker dat je zo min mogelijk fouten gaat maken.