Kom je in huis ruimte te kort en heb je in de tuin nog wat plek over? Dan biedt een blokhut uitkomst! De extra ruimte die je daar mee creëert kun je voor allerlei doeleinden inzetten. Bovendien staat zo’n klein huisje in de tuin ook nog eens enorm gezellig.

Een blokhut biedt veel mogelijkheden

Wie nog nooit eerder heeft nagedacht over de mogelijke voordelen van een blokhut, zou dat zeker eens moeten doen! Wanneer je eenmaal hebt gezien wat een blokhut je te bieden heeft, kun je je bijna niet meer voorstellen dat je nog zonder kunt…

blokhut met bankje
Blokhut met bankje

Een blokhut is voor allerlei doeleinden te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • Extra opslagruimte
  • Een kantoor met uitzicht op de tuin
  • Een klus ruimte met voldoende plek voor een werkbank en al je gereedschap
  • Een heerlijke zithoek in de tuin
  • Een plek om te relaxen (zeker met een sauna of hot tub er in!)
  • Een atelier (laat je inspireren door de natuur in je eigen tuin…)
  • Een gastenverblijf (voor vrienden of voor betalende gasten)

Er valt een heleboel te kiezen

De ene blokhut is zeker de andere niet. Er zijn dan ook veel opties die een blokhut precies laten aansluiten bij jouw wensen. Openslaande deuren, één of meerdere ramen met dubbelglas, een plat- of puntig dag, met of zonder vloer, wel of geen veranda en degelijk hang- en sluitwerk.

blokhut met opbergruimte
Een blokhut is perfect voor extra opbergruimte

De afmeting van je nieuwe blokhut

En dan is er nog de maat van je gloednieuwe tuinhuis. De twee belangrijkste punten daarbij zijn de afmeting van je tuin en het doel van je blokhut. Je kunt je voorstellen dat een klein huisje genoeg is wanneer dit dient als extra opslagruimte. Voor een gastenverblijf of kantoor heb je waarschijnlijk liever zoveel mogelijk ruimte!

De inrichting van je tuinhuis

Eenmaal in je tuin geplaatst kun je de blokhut gaan inrichten. Het interieur hangt natuurlijk samen met het doel van de extra ruimte. Je kunt er voor kiezen om je inrichting naadloos te laten aansluiten op het interieur van je huis…

Blokhut in grote tuin
Huiselijke blokhut met veranda

…of je kiest juist voor iets heel anders. Heb je een drukke inrichting in huis, dan wil je in de tuin misschien een wat neutralere sfeer creëeren. Is het interieur binnen strak en modern, dan ga je buiten misschien liever voor vrolijk en kleurrijk. Maak er vooral een plekje van waar jij je op je gemak voelt. Dan heb je zeker lang plezier van je blokhut!