De boxspring is een bedcombinatie die natuurlijk razendpopulair is. Ga je een boxspring kopen, waar moet je dan precies op letten? Vroeger werd de boxspring voornamelijk in hotels of bij rijke mensen gebruikt. De prijs van een boxspring was dan ook erg hoog, tegenwoordig is deze populaire slaap combinatie in allerlei prijsklassen verkrijgbaar en daardoor toegankelijk voor een breed publiek.

Door de grote verschillen in prijzen, ontstaan er natuurlijk ook grote verschillen op het gebied van kwaliteit. Wanneer je een boxspring gaat kopen is het belangrijk om van te voren goed te kijken naar wat voor mogelijkheden er allemaal zijn, wat de verschillen zijn en wat het beste in je budget past. Sommige beddenwinkels bieden zelfs de mogelijkheid om een boxspring uit te testen voordat je hem aanschaft, dat is natuurlijk de perfecte optie om je zelf er wel of niet van te overtuigen of het bed de juiste keuze is.

Wat is een boxspring precies?

Boxsprings zijn bedden die uit twee onderdelen bestaan. Het woord boxspring komt uit het Engels en staat letterlijk voor ‘doos met veren’. Het onderstel van de boxspring is een met stof beklede houten of metalen bedbodem die op pootjes staat. De bedbodem is gevuld met veren, waardoor er een goede ventilatie plaatsvindt.  Bij een tweepersoons boxspring gebruikt men twee losse onderstellen, waarop 2 aparte pocketvering matrassen worden gelegd. Deze matrassen kunnen verbonden worden door het gebruik van een topmatras.

Waarom een boxspring kopen?

Er zijn verschillende voordelen van boxsprings ten opzichte van andere bedden.

Hieronder de voordelen op een rijtje:

  • Boxsprings zijn over het algemeen hoger, de hoge instap is voor veel mensen erg comfortabel.
  • Boxsprings hebben een erg goede ventilatie.
  • Het lichaamsgewicht wordt gelijkmatig verdeeld
  • Bij elke slaappositie wordt een goede lichaamsondersteuning geboden
  • Bij een boxspring ben je gegarandeerd van een lange levensduur
  • Boxsprings hebben een erg mooi uiterlijk en zijn erg modieus. Boxsprings zijn in allerlei vormen en kleuren verkrijgbaar.