Wat kan het toch verdomde lastig zijn om een leuk cadeau voor iemand te kopen! Je zoekt je al snel suf op termen als “grappig cadeau schoonvader” of “25 jaar getrouwd cadeau“. Zelf een cadeaubon maken en afdrukken is dan ook iets dat steeds meer mensen doen. En dat is helemaal zo’n gek idee nog niet, want er zijn hartstikke veel leuke ideeën en tooltjes op de markt om zelf een creatieve tegoedbon te maken.

zelf cadeaubon maken en afdrukken

Voordelen van zelf iets maken

Zelf een cadeaubon in elkaar zetten is in feite een andere invulling van je tijd om een leuk cadeau te vinden, dan het afstruinen van de winkelstraten of webshops.

Volgens studies besteden (vooral vrouwen) 4 tot 14 uur voor het vinden van een echt persoonlijk cadeau. En dan nog loopt het vaak uit tot een teleurstelling, omdat het toch net niet is wat ze wilden hebben. Of ze hebben het simpelweg al…

Om dat allemaal te voorkomen kun je dus zelf een cadeaubon maken.

De voordelen zijn groot:

1. Moeite belangrijker dan kosten

Iets dat zelfgemaakt is, wordt doorgaans heel erg gewaardeerd door de moeite die erin gestoken is. Volgens diverse onderzoeken, zijn mensen veel blijer met

2. Geef iets waar je trots op bent

Ken je dat gevoel van schaamte? Dat je iets geeft waarbij je het gevoel hebt dat je je er toch een beetje makkelijk van af hebt gemaakt? Dat voorkom je door creatief te werk te gaan.

3. Een zelfgemaakte cadeaubon kan niet verlopen

Het is een hardnekkig probleem, cadeaubonnen die verlopen. Elk jaar verloopt voor miljoenen euro’s aan cadeaubon waarde. Zonde toch! Dat komt vooral omdat we lui zijn, alles eigenlijk al hebben en we de ontvangen cadeaukaarten simpelweg vergeten omdat ze in een laatje liggen. Zo laten veel mensen hun restaurant cadeaukaart verlopen omdat ze er niet aan toe zijn gekomen om een leuk restaurant uit te kiezen.

Maak je zelf een cadeaubon, dan heb je niet te maken met een verloopdatum. Ideaal! Want als het er even niet van komt of het zelfs wordt vergeten, dan verliest niemand zijn geld. En bovendien zit je niet vast aan beperkingen want met geld kun je bij elk restaurant terecht.

4. Nooit een dubbel cadeau

Je weet zeker dat niet iemand anders precies jouw zelfgemaakte cadeaubon zal hebben gegeven. Immers… je hebt ‘m zelf gemaakt en er is dus maar een uniek exemplaar van!

5. Op het moment dat het ze uitkomt

We hebben allemaal een druk leven, daarom is een beslissing of uitje inplannen op een later moment wel heel handig. Dat is ook een groot voordeel als je zelf een cadeaubon maakt.

Wat maak je voor een interieur liefhebber?

tegoedbon maken interieur

Er zijn gedurende het jaar veel cadeau gelegenheden, zoals verjaardag of natuurlijk Kerst. Een interieur-liefhebber wordt vrijwel altijd enthousiast van nieuwe accessoires. Maar wie van een mooi interieur houdt, is vaak ook liefhebber van mooie horecazaken. Een paar ideeën wat je kunt geven:

1. Professioneel advies van een interieur designer

2. Een cadeaubon om (samen) een paar uur de tuin op te knappen

3. Een tegoedbon voor mooie planten of bloemen

4. Een waardebon voor een lunch of diner samen in een zaak met een supermooi interieur

5. Een bijdrage voor nieuwe accessoires of iets anders waar ze voor sparen

6. Een aanbod om mee te helpen schilderen

7. Een waardecheque voor een paar uurtjes klussen

8. Een middagje samen interieur-shoppen

9. Een meubelstuk opknappen

10. In een paar uur tijd de tips & trucs van Marie Kondo toepassen (huis opruimen)

cadeaubon zelf maken kerst

 

Zelf cadeaubon maken in 3 stappen

Wil je een cadeaubon maken, dan zijn dit de eerste 5 dingen waar je over na moet denken. Als je die puntjes voor jezelf duidelijk hebt, dan begint het creatieve proces.

  1. Voor wie is het cadeau
  2. Wat is de gelegenheid
  3. Wat wil je geven (zie de tips hierboven)
  4. Voor welk bedrag
  5. Wanneer moet de cadeaubon zijn verzilverd (geen must)

Het is handig als je de cadeaubon zo kunt maken dat je hem ook eenvoudig kunt afdrukken met je eigen printer.

cadeaubon maken voor interieur liefhebber

Cadeaubon app

Binnenkort verschijnt er een app waarmee je zelf ook een cadeaubon kunt maken, en die digitaal versturen. Dat klinkt misschien wat onpersoonlijk en saai, maar je kunt er een geweldig grappige video aan toevoegen met het gezicht van de ontvanger. Dat geeft een hilarisch effect!

Bekijk de cadeaubon maken app hier.

cadeaubon maken creeer verrassingcadeaubon maken app

Ook kun je alvast 5 producten klaarzetten. Dat zijn je cadeausuggesties. Zo laat je zien dat je echt wel weet wat ze leuk vinden, maar laat je de keus over aan aan hun waardoor er geen miskoop meer zal plaatsvinden. Vallen jouw 5 suggesties niet in de smaak, dan kan de ontvanger ook het tegoed gebruiken voor iets anders. Ideaal!