Maak van je tuin een paradijs waar je heerlijk kunt vertoeven met mooi weer. Hoor je al het klotsen van water in jouw eigen vijver en de bomen die zachtjes ritselen terwijl jij ligt te zonnen? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Leg bijvoorbeeld een terras aan met een picknicktafel, lounge- of tuinset. Hier kun je heerlijk met je familie of vrienden genieten van een barbecue en een koel drankje op een warme avond.

De vormgeving van je droomtuin

Doe inspiratie op voor een tuin waar je hart sneller van gaat kloppen. Je kunt bijvoorbeeld op onderzoek uitgaan in de tuinen van mensen die je kent. Wat vind je mooi of handig en wil je zelf overnemen?

Je kunt meteen alle dingen afstrepen die je niet wilt. Ook online is er veel te vinden over verschillende stijlen tuinen, zoals een Japanse, Engelse of Franse tuin. Zo geniet je buiten niet alleen van het mooie weer, maar waan je je tevens in het buitenland.

Japanse tuin

Handig om te weten voordat je begint aan je droomtuin

Alles is mogelijk in je tuin, maar het is slim om rekening te houden met een aantal factoren, zoals de ligging van je tuin. Zon en schaduw hebben effect op planten, grond en natuurlijk op jezelf. Er zijn planten die goed gedijen in de schaduw en in de felle middagzon is het soms zelfs mogelijk om mediterrane planten te laten groeien.

Verplaats deze naar binnen in de winter, zodat ze de kou overleven. Waarschijnlijk spreekt het voor zich dat je je terras op een zonnige plek situeert. Toch heb je dan kans dat het hoogzomer echt te heet wordt om daar relaxed te kunnen zitten. Als je de luxe hebt, raden wij je aan om zowel op een zonnige als een schaduwrijke plek een terras te creëren.

Terras in de zon

Ben jij iemand die helemaal blij wordt van een groene tuin met veel bomen, planten, bloemen en gras? Check dan eerst wat voor grond er in jouw tuin ligt. De meeste grondsoorten zijn goed te beplanten, maar hebben soms wat bewerking nodig. Ook zijn er bepaalde planten die goed gedijen in een specifieke soort grond.

Hieronder een aantal voorbeelden:

Kleigrond

 • Japanse anemoon
 • Pioenroos
 • Daglelie

Zandgrond

 • Lavendel
 • Tuingeranium
 • Zonneroosje

Lavendel

Veengrond

 • Blauweregen
 • Dahlia
 • Hortensia

hortensia

Maak je droomtuin compleet

Voor de één is het een romantische vijver, voor de ander gezellige verlichting. Je maakt je tuin helemaal af met sfeervolle extra’s. Mogelijkheden voor een vijver zijn bijvoorbeeld:

 • Een zwemvijver
 • Een visvijver
 • Een strakke vijver

Begin met een ontwerp en vul dit aan met je specifieke wensen. Houd hierbij rekening met de beschikbare ruimte in je tuin. Als je handig bent, kun je de vijver zelf aanleggen.

vijver

Wat kost je droomtuin?

Houd je budget in de gaten bij het creëren van jouw perfecte tuin. Door veel zelf te doen of vrienden te vragen om te helpen, kun je geld besparen. Maar als je de mooiste tuin aller tijden wilt, is het misschien slim om een hovenier in te huren. Let erop dat veel bedrijven een marge van zo’n 10 à 15% aanhouden voor onvoorziene werkzaamheden. Kijk of dit bedrag op de offerte staat. Uiteindelijk zijn de totaalkosten van je nieuwe tuin geheel afhankelijk van jouw wensen.

Het werk kan beginnen!

Eindelijk is het zo ver, je hebt gekeken naar wat er allemaal moet gebeuren voor het creëren van jouw droomtuin. Bij de klus komt veel tuinafval vrij, zoals grond, oude tegels, takken en boomstammen.

Wil je dit goed afvoeren? Kies dan voor containerverhuur bij Regiocontainer. Zij hebben verschillende containers voor bijvoorbeeld puin, tuinafval, zand en grond. Je kunt zelf kiezen welk formaat je wilt, zo zijn er bakken met een inhoud van 3 tot 15 m3. Je krijgt de container voor een aantrekkelijke prijs inclusief btw, zes weken huur, transport en afvalverwerking.

Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken over de afvoer van je tuinafval. Straks is de klus geklaard en kun jij genieten van jouw grandioze tuin!