Veel mensen zien op tegen een verbouwing, omdat dit veel geld, tijd én moeite kost. Je kan echter ook kiezen voor een kleine verbouwing, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van een dakkapel. Een dakkapel bouwen is een simpele verbouwing die niet veel tijd en geld hoeft te kosten, maar toch je huis volledig kan veranderen.

Dakkapel bouwen

Dakkapel bouwen

Tegenwoordig kunnen dakkapellen vooraf al helemaal op maat gemaakt worden, en in een dag worden geplaatst. Dat heet een prefab dakkapel, een dakkapel die vooraf in de fabriek is geproduceerd.

Het grote voordeel daarvan is natuurlijk dat je weinig overlast hebt van de verbouwing en dat de kosten laag blijven. De prijzen voor het bouwen van een dakkapel beginnen al bij € 3.000.

Je kan kiezen tussen diverse soorten dakkapellen. Elke soort dakkapel heeft weer andere voordelen. Zo beschikt een houten dakkapel over een natuurlijke en authentieke uitstraling en zijn een kunststof en polyester dakkapellen zeer onderhoudsarm en goed isolerend. Zo is er altijd wel een type dakkapel die goed aansluit op je woning en op je wensen.

Meer ruimte

Een dakkapel bouwen biedt veel voordelen. Zo kan je profiteren van een stuk meer licht en ruimte met een dakkapel. Deze extra ruimte verhoogt ook meteen de verkoopwaarde van je woning. Een dakkapel is dus een investering waar je ook later nog van kan profiteren.

Hoeveel extra ruimte je krijgt is natuurlijk afhankelijk van de afmetingen van de dakkapel, maar ook al heeft je dakkapel geen grote afmetingen, zal de ruimte alsnog optisch een stuk groter ogen. Zo kan de ruimte in een keer een stuk meer waard worden en kan je de ruimte ook anders gaan gebruiken.

Persoonlijk heb ik best een hekel aan schuine wanden. Je kunt er geen kast tegenaan zetten, het loopt optisch niet lekker door, en er kan geen wanddecoratie worden geplaatst. Door een dakkapel te bouwen los je ook dat probleem op!

Werd de kamer voorheen wellicht gebruikt als rommelkamer, kan de ruimte nu in eens omgebouwd worden tot een luxe slaapkamer of kantoor. Hiermee creëer je een stuk meer nuttige leefruimte.

Dakkapel 2

Nieuwe mogelijkheden

De extra ruimte van een dakkapel biedt niet alleen meer ruimte, maar ook een stuk meer mogelijkheden. Je kan de ruimte op veel verschillende manieren invullen. Gebruik de extra ruimte bijvoorbeeld om er een bureau in te zetten. Zo kan je de ruimte gebruiken als een luxe kantoor en kan je goed gebruik maken van het extra daglicht dat de dakkapel biedt.

De dakkapel is ook erg geschikt om er een gezellige zithoek van te maken. Als je een bank plaatst in de extra ruimte en de hoek aankleedt met leuke kussens en andere accessoires, creëer je een gezellige zithoek waarin je kan genieten van het mooie uitzicht vanuit de dakkapel. De dakkapel wordt in sommige gevallen zelfs gebruikt om er een toilet of zelfs een bad in te plaatsen. De verbouwde ruimte kan dus ook nog als badkamer worden gebruikt.

Inrichting dakkapel 3

Een snelle makeover

Door een dakkapel te plaatsen kan je dus met een relatief kleine en simpele verbouwing, een groot effect bereiken. Op deze manier hoef je niet te verhuizen, maar creëer je wel een stuk meer nuttige ruimte die je goed kan gebruiken. Groter en luxer wonen dus, met een simpele dakkapel.