Niets is zo bepalend voor de uitstraling van je woonkamer, als de wanddecoratie. Het prettige is dat je wanddecoratie heel snel kunt wisselen. Er zijn zelfs mensen die voor elk seizoen of elke gelegenheid al hun wanddecoratie in de woonkamer wijzigen. En juist omdát het niet zo veel werk is, kan het prima. Ik hoop je te inspireren met deze wanddecoratie woonkamer ideetjes, scroll naar onderen voor leuke producten.

10 wanddecoratie woonkamer ideeen

Allereerst een aantal ideeën voor degenen die direct met de decoratie in hun huiskamer aan de slag willen:

  1. Kijk voor afwisselende kunst eens bij de kunstuitleenservice. Per maand betaal je een klein bedrag, maar je hebt geen hoge opstartkosten en ze hebben een groot aanbod van hele mooie schilderijen en kunst. Een beetje mooie wanddecoratie kost al snel honderden euro’s.
  2. Ga aan de slag met canvas ideeën. Jouw eigen foto’s aan de wand kan heel leuk zijn.
  3. Voor de echte creatieven onder ons: verzamel allerlei knoppen die je op exotische kastjes ziet. Bevestig die aan de muur, en hang of leg daar voor jou coole attributen op. (tekening van je kind, een mooie ketting, een oude riem)
  4. Op vakantie zie je talloze souvenirwinkels. Of denk je tijdens vakantie niet aan je huis inrichten? Als ze ergens veel spullen voor aan je muur hebben… Oke, sommigen wil je echt niet in je huiskamer ophangen, maar iets van een leuke vakantie aan je wand kan een heel goed gevoel geven.
  5. Nog een canvas idee voor aan de muur: maak een foto zwart wit op 1 felgekleurd onderdeel na! Lees ook: “zwart wit foto’s in je huiskamer
  6. Moet de oude boom uit de achtertuin worden gekapt? Vraag aan de zagers of ze 2 of 3 schijven mooi recht afzagen. Je kinderen zullen er plezier aan beleven om deze te verven. Wow, wat een originele wanddecoratie woonkamer!
  7. Je hebt allerlei leuke verfsoorten. Heb je er wel eens aan gedacht om een vierkant, cirkel of rechthoek van “krijtbord verf” of “magneetbord verf” op de wand te schilderen? Daarmee kun je alle kanten op. (en ben je het zat, hang er een groot schilderij overheen!)
  8. Op een wand met 1 kleur, kan één strook behang er heel leuk uitspringen.
  9. Je hebt diverse soorten planken die je aan de wand kunt bevestigen. Als je een paar mooie uitzoekt dan heb je een plateautje waarop je met alle denkbare decoratie kunt uitleven.
  10. Speelt iemand een instrument? Bijvoorbeeld trompet, gitaar, panfluit etc? Bevestig deze aan de muur. Een klein strookje behang met muzieknoten kan een finishing touch zijn, maar misschien vindt je dat weer net tè.

Ik hoop dat je wat aan deze tips over wanddecoratie in je woonkamer hebt. Heb je zelf iets bijzonders, leuks, of juist hele strakke decoratie aan je wand hangen? Stuur een foto’tje in of juist je tip, dan zal ik die erbij zetten.