Zonwering is natuurlijk in de eerste plaats praktisch. Maar zonwering kan ook heel decoratief zijn. Zo bepaalt zonwering voor een belangrijk deel de uitstraling van je woning. Wil jij mooi en modern wonen? Dit zijn de 6 laatste trends op het gebied van zonweringen!

Trend 1. Gewaagde kleuren

De eerste trend die we zien is het gebruik van gewaagde kleuren. Je kunt tegenwoordig screendoek kopen in vrijwel elke denkbare kleur. Je hoeft je dus niet meer te houden aan de saaie kleuren die voorheen aangeboden werden. Je kunt nu bijvoorbeeld gaan voor felgroen, knalrood of diepblauw.screendoek binnen

screendoek kleuren

Trend 2. Grijs- en zwart tinten

Een tweede trend is het kiezen voor moderne kleuren. Met name antraciet-grijs en andere grijze tinten zijn razend populair. Maar ook zwart is een sterk opkomende kleurkeuze voor zonweringen. De reden dat deze kleuren in de mode raken, is omdat ze het huis meteen een modernere, strakkere uitstraling geven.

Trend 3. Elektrische bediening

Vrijwel elk type zonwering kan elektrisch bediend worden. Je ziet dat steeds minder mensen nog zin hebben om elke dag het scherm met de hand te laten zakken. Even op een knopje drukken is veel handiger. De elektrische bediening is in de loop der jaren ook sterk verbeterd, waardoor het nog populairder en betaalbaarder is geworden.

Trend 4. Alleen zonweringdoek vervangen

Vroeger moest je de complete zonwering vervangen als je toe was aan iets nieuws. Dat hoeft gelukkig allang niet meer. Je kunt nu gewoon het losse doek vervangen. Je kunt screendoek op maat bestellen en dat zelf op je screen monteren. Het is dan wel verstandig om te kijken of je een goed merk hebt. Tibelly screendoek staat bekend om zijn goede kwaliteit en gemakkelijke montage.

Trend 5. Zonweringen worden geautomatiseerd

Smart Home is een sterke hype. Alles moet slim en op afstand bedienbaar zijn. En dat geldt zeker ook voor zonweringen! Elektrische zonweringen kunnen slim worden gemaakt met bepaalde accessoires. Je kunt ze dan bijvoorbeeld met je smartphone bedienen. Een eenvoudigere manier van ‘slim’ maken is het gebruik van een lichtsensor waarmee de zonwering automatisch gaat zakken als de zon te fel schijnt.

Trend 6. Rolluiken als bescherming

Rolluiken zijn de laatste jaren ook veranderd. Je kent ze misschien vooral van winkels die ‘s avonds veilig afgesloten moeten worden. Maar er zijn ook hele mooie rolluiken voor woningen. Deze rolluiken zijn heel geschikt als zonwering, maar ’s avonds laat je ze ook zakken voor de veiligheid. Voor inbrekers vormen rolluiken namelijk een enorm struikelblok, waardoor je veel minder risico loopt op inbraak.

slaapkamer donker maken spaanse rolluiken

Er zijn trends op allerlei gebieden. En dat geldt evenzeer voor allerlei interieur-trends als voor buitenzonweringen. Ben jij toe aan een nieuwe zonwering? Dan is het goed om de trends op dit gebied te weten!