Werk je vanuit huis of heb je een thuiskantoor? Dan ben je net als grote bedrijven zelf je afval afvoeren. Grote bedrijven hebben hier natuurlijk vaak meer middelen voor beschikbaar, waardoor ze de afvalstromen goed kunnen organiseren. Ze betalen bedrijven of de gemeente veel geld voor de afvalcontainers en om deze af te laten voeren. Maak je geen zorgen, er zijn namelijk ook genoeg opties beschikbaar waardoor je als een klein bedrijf aan huis ook je afval kunt afvoeren. Als bedrijf is het erg belangrijk om je afval te scheiden. Dit is namelijk van essentieel belang voor het milieu. Hierdoor kun je ook als klein bedrijf aan huis duurzaam ondernemen.

kantoor aan huis

Foto credits: Bench accounting

Goedkoop containerverhuur

Afval scheiden is erg belangrijk. Niet alleen voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. De verschillende afvalsoorten die je als bedrijf produceert, moeten apart worden ingezameld. Hiervoor heb je dus verschillende containers nodig. Deze containers kun je eenvoudig bij Bedrijfsafval, een containerverhuurbedrijf,  bestellen. Het is belangrijk om hierbij twee dingen vast te stellen. Welke afvalstromen produceert je bedrijf? En hoe groot is de afvalstroom van je bedrijf. Produceer je voornamelijk papier en karton als kantoor? Of produceer je ook veel glas of restafval? Voor elke afvalstroom is een passende container beschikbaar.

Het huren van containers hoeft helemaal niet duur te zijn. Er zijn namelijk genoeg bedrijven die goedkope containers verhuren. Hierdoor heb je een gemakkelijke en verantwoordelijke afvoeren van je bedrijfsafval. Bepaal hoe groot de rolcontainer moet zijn voor de afvoer van je afval. Daarnaast is het verstandig om te weten welke afvalstromen je als bedrijf hebt, zoals papier, glas of rest. Kies voor een specialist die niet alleen de containers op je terrein kunnen zetten, maar je ook een juist afvoer van het afval kan garanderen.

Afval laten ophalen

Wanneer je je afval wilt laten afvoeren, kan het verstandig zijn om je gemeente in te schakelen. Je kunt kunt het afval aan huis laten ophalen of het zelf naar de milieustraat rijden. Hiervoor betaal je vaak een reinigingsrecht. Dit is een maandelijks bedrag dat je moet betalen dat je het recht geeft om het afval af te voeren. Sommige gemeenten rekenen hiervoor een vast bedrag en bij anderen gaat het om de hoeveelheid afval.

Deze kosten kunnen verschillen per gemeente. Je kunt er ook voor kiezen om een particulier bedrijf in te schakelen. Dit is vaak een goedkopere optie. Deze bedrijven bepalen de prijs vaak om de hoeveelheid afval die je produceert. Je huurt hierbij een container van het bedrijf. Deze container wordt op je terrein geplaatst en wordt vaak één keer per maand opgehaald. Het is belangrijk dat je kiest voor een betrouwbaar bedrijf. De overheid heeft hiervoor een lijst opgericht, genaamd de VIHB lijst.