Op interieur ideeen schrijf ik vanzelfsprekend over… ideeën voor je interieur! Ik struin dan wat rond bij interieurwinkels of zoek op het internet naar inspiratie. Wanneer ik op het internet zoek, kom ik regelmatig uit bij Pinterest; een sociaal netwerk vol creatieve ideeën. In dit artikel zet ik mijn leukste Pinterest ontdekkingen voor je op een rij.

DIY interieur ideeen: Houten pallets

Er zijn ontzettend veel manieren waarop je houten pallets kunt verwerken in je interieur. Houten pallets geven een natuurlijk effect en zijn ook nog eens verrassend veelzijdig. Je kunt ze dus voor allerlei doeleinden gebruiken!

houten bijzettafeltje schoenen opbergrek

Wat dacht je bijvoorbeeld van dit leuke opbergrek voor je schoenen of dit hippe bijzettafeltje?

Als je denkt dat het gebruik van een pallet niet verder reikt dan de woonkamer, heb je het mis. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar dit natuurlijk ogende bed of deze mooie plantenbak.

pallet bedpallet tuin decoratie

Wanddecoratie

Wanddecoratie blijft altijd een uitdaging, dat komt in mijn ogen onder andere omdat je het heel makkelijk kunt wijzigen. Dat zet je aan het denken…

Heb je een lege muur of ben je van mening dat je huidige wanddecoratie wel aan vervanging toe is? Er zijn oneindig veel mogelijkheden om je wand te decoreren, maar het is vaak lastig om echt een thuis-gevoel te creëren. Dat gevoel kun je creëren door een persoonlijke touch aan je muur te geven.

Zo zijn er bijvoorbeeld leuke DIY interieur ideeen om iets met een eigen foto te doen, zoals er een uitvergroten. Laat een persoonlijke foto op canvas drukken of ga voor een alternatief materiaal, zoals alu-dibond. Ook kun je ervoor kiezen zelf een ontwerp te maken voor je muur.

Op Pinterest kwam ik bijvoorbeeld een leuke muursticker van webshop posterXXL tegen. Mocht je zelf niet over de ontwerp-skills beschikken, dan kun je ook kiezen voor een reeds bestaand design.

Boekenkasten

Boekenkasten, ik kan er maar geen genoeg van krijgen! Via Pinterest kwam ik terecht bij dit artikel van Buzzfeed, waarin 25 DIY-boekenkasten worden besproken.

boekenkast box boekenkast creatief

boekenkast diy boekenkast

Ik vind vooral nummer 11 erg tof, maar ben benieuwd welke boekenkast jij wel in huis zou willen hebben?