Category Archives: DIY

DIY oftewel Do It Yourself, is een superleuke manier om je interieur iets extra’s te geven. Iets kopen is natuurlijk makkelijker, sneller en meestal professioneler. Maar de voordelen van Do It Yourself zijn heel groot!

Een paar voorbeelden van DIY zijn:

  1. Kasten
  2. Interieur accessoires
  3. Zitjes
  4. Verlichting

Voordelen van DIY

Wist je dat mensen blijer zijn met een zelf-inelkaar-gezet Ikea meubel, dan een kant en klare? Het gevoel van trots dat ze het zelf hebben gemaakt zorgt daarvoor.

1. Je bent trots op je eigen DIY project

Zodra je een eigen DIY projectje hebt afgerond, heb je iets in je woning “met een verhaal”. Het is van jezelf, je eigen uren en energie zitten erin. Daardoor zul je er, net als het Ikea voorbeeld, veel blijer mee zijn.

2. Het bespaart geld

De producten in huis die je zelf hebt gemaakt, zijn doorgaans veel goedkoper. Dat komt omdat je zelf de grondstoffen koopt, maar je kunt ook hele leuke DIY dingen maken van verzamelde spulletjes. Of zelfs van oude troep van de zolderkamer!

3. Het is leuk met kinderen

Voor kinderen is een DIY project ontzettend leuk. Als een DIY product al iets doet met volwassenen, kun je nagaan hoe leuk een kind het vind als er met bijvoorbeeld een verjaardag of met Kerst een stukje decoratie van hem/haar hangt!

4. Het is op maat gemaakt

Niet alle producten die je in de winkel kunt kopen, zijn direct geschikt voor elk huis. Het past niet qua kleur, of het past niet qua afmetingen. Of de stijl matcht niet lekker.

Met DIY zit je zelf achter het stuur!

5. Het ontstrest

Knutselen en je creativiteit gebruiken is ontzettend goed voor je geest. In deze tijd waar burn-outs en overvolle agenda’s veel voorkomen in de maatschappij, is even lekker knutselen en rommelen heerlijk.

Lees verder over de leukste DIY projecten

Hieronder staat onze verzameling van leuke DIY onderwerpen. Veel Lees- maar vooral veel knutselplezier gewenst!

Order By