In elk interieur is de zitbank onmisbaar. Het is het centrale element van de zithoek in de woonkamer. Een bank is een meubel dat je intensief gebruikt voor allerlei activiteiten. Maar hoe kom je tot een goede keuze voor het aanschaffen van een nieuw bankstel?

Zitcomfort

Een bank moet er natuurlijk niet alleen mooi uitzien, maar daarnaast ook lekker zitten. Na een drukke dag is het fijn om thuis op de bank te ploffen en even bij te komen.  Sowieso is het goed om af en toe tijd voor jezelf te nemen en je te installeren op de bank met een spannend boek of tijdschrift.

Huisbioscoop

Gezellig met z’n allen of met zijn twee een Netflix film op televisie kijken doe je natuurlijk lekker languit op deze unieke bioscoopbank. Je hoeft er de deur niet voor uit en met homemade popcorn heb je je eigen huisbioscoop.

Bedbank

Bij gebrek aan ruimte in huis is een bedbank een oplossing voor extra slaapplek. Ook ideaal voor je logees. Tegenwoordig heb je fraaie ontwerpen die op een eenvoudige manier tot bed zijn te vormen. Ze zitten en liggen perfect. Wel zo relaxed.

Daybed delight

Een daybed is er helemaal voor gemaakt om te chillen. Je hebt prachtige exemplaren te koop. Kies voor een vintage model of een modern design, afhankelijk wat past bij je interieurstijl. Het is een eyecatcher en een ideale bank om op weg te dromen.

Opgestaan plaats vergaan

Heb jij ook een favoriete plek op de bank? En dat niet alleen jij, maar ook andere huisgenoten daar graag zitten? Omdat daar nou net de zon fijn naar binnen schijnt of dat je daar zo lekker kunt bank hangen? Dus blijf vooral zitten waar je zit en verroer je niet want opgestaan is plaats vergaan. Hoewel, er zijn grenzen…

Hoe kies je de bank die bij je past?

Maak een wensenlijstje waaraan je bank zou moeten voldoen. Zo kun je gerichter een keuze maken voor jouw ideale zitbank.

  • Afmetingen: aantal zitplaatsen en welk formaat past het beste in de ruimte
  • Ontwerp: klassiek, modern, design of vintage
  • Materiaal: stof of leer
  • Kleur: opvallend of basic; effen of patroon
  • Budget: bepaal een bedrag dat je kunt besteden.