Voor de meeste mensen is de woonhoek het hart van het huis. Iedereen heeft een eigen slaapkamer en kan zich op allerlei plekken in huis bevinden. Maar die woonhoek, daar komt iedereen heen om samen te zijn en om te ontspannen. Hoe gezelliger de woonhoek, hoe meer iedereen er te vinden zal zijn. Maar hoe creëer je een gezellige woonhoek?

hoeksalon zitbank met salontafel

Comfortabele banken en stoelen

Voor een gezellige woonhoek kies je voor meubels die lekker zitten. Nooit last van je rug na een paar uur bingen. Het liefst kies je voor een bank die zó lekker zit, dat de woonhoek alleen daarom al de favoriete plek wordt!

hoeksalon met salontafel

TIP: Wil je veel zitruimte en een echte relax-plek? Kijk dan eens of je ruimte hebt voor een hoekbank. De meeste van deze hoeksalons hebben een fijne chaise longue voor ultieme ontspanning.

Centraal in de woonhoek: de salontafel

Dichtbij de zitmeubels in de woonkamer hoort een salontafel. Dat staat niet alleen gezellig, maar is uiteraard ook enorm praktisch. Iedereen heeft graag een plekje waar je gemakkelijk je glas neer kunt zetten. En ook lekkernijen, kaarsen, een plantje of dat boek dat je aan het lezen bent kunnen een plekje krijgen op de salontafel.

ronde salontafel bij bank

Creëer warmte in je interieur

Nu de belangrijkste meubels op hun plek staan is het tijd om wat extra ‘warmte’ te creëeren. Extra kussentjes op de bank, een vloerkleed onder de salontafel, gordijnen voor de ramen en sfeervolle verlichting dragen stuk voor stuk bij aan een warm gevoel. 

salon met tafel

Accessoires met een dosis geluksgevoel

De finishing touch voor de gezellige woonkamer zit ‘m in de details. Een paar (grote) planten en stijlvolle accessoires maken de kamer helemaal af.

TIP: Kies voor accessoires waar je écht blij van wordt. Een foto met een goede herinnering, een schilderij dat je prachtig vindt of die vaas die je doet denken aan je laatste vakantie bijvoorbeeld.