Zoals je weet schrijven we bij interieur-ideeen.com vaak over vloeren. Het is een enorm dominerend element in de uitstraling van je interieur, misschien wel de meest bepalende. Immers; al je meubilair staat erop en het vormt letterlijk het fundament van je woonstijl. Vandaag schrijven we over grenen vloeren. Een stijl die in nagenoeg elke woning goed staat.

Voordelen van een grenen vloer

Warme grenen vloeren geven elke ruimte een unieke, warme en levendige uitstraling. In grenen vloeren zitten noesten en deze zorgen samen met de geelachtige kleur van het jongere hout (spint) en de roodachtige kleur van het kernhout (oudere, wat hardere hout) voor veel kleurnuances.

Een grenen vloer is relatief zacht waardoor er makkelijker krasjes en putjes kunnen ontstaan. Dit zorgt voor het doorleefde uiterlijk van de vloer. Grenen vloeren zijn ideaal om te leggen omdat deze vloer licht in gewicht is en daardoor makkelijk te zagen en leggen. Ook schoonmaken gaat prima bij deze vloeren. Je kunt een grenen vloer afwerken met lak, olie of bijvoorbeeld whitewashen of verven.

Grenen vloeren kun je ook heel makkelijk schuren waarmee krasjes en putjes weer verdwijnen. Ook nemen ze snel de temperatuur van een kamer aan waardoor deze al gauw aangenaam aanvoelt.

Eikenhout als vloer

Het leggen van eiken vloeren is al jarenlang zeer populair. Dit komt omdat eikenhouten vloeren er robuust en toch stijlvol uitzien.

Eiken vloeren kun je afwerken op heel veel verschillende manieren waardoor ze in elk interieur passen. Het grootste voordeel van Eiken is dat deze vloeren een leven lang meegaan. Het is daarom wel noodzakelijk om je vooraf goed te laten informeren. Welke kleur, welke afwerking, wel of geen vloerverwarming, hoe hou je de vloer schoon.

Het is daarmee ook de meest duurzame keuze. De vloeren zijn gemaakt van massief eikenhout, en daardoor komen  ze goed tot hun recht in woonkamers, keukens, gangen maar ook in kantoren, winkels en horeca. Eiken vloeren zijn niet alleen duurzaam maar hebben ook een prachtige levendige uitstraling omdat er in eiken vloeren altijd noesten en scheuren zitten.

De voordelen van eiken vloeren

Ook al is de prijs van eiken vloeren vele malen hoger dan een laminaat vloer, aan het einde van de rit ben je met eiken vloeren toch goedkoper uit. Een eikenhouten vloer gaat namelijk een leven lang mee. Daarnaast kun je bij eiken vloeren goed vloerverwarming toepassen.

Een eikenhouten vloer wordt bovendien niet zo gauw warm als plavuizen. Maar de eiken vloer houdt de warmte wel veel langer vast! Eiken vloeren zijn verkrijgbaar in vele kleuren, uitstralingen en afmetingen. Een eiken vloer kun je op meerdere manieren afwerken.